sâmbătă, 24 aprilie 2010

Conferinţa Cluburilor Studenţeşti Liberale

Astăzi (24 aprilie) de la ora 10.00 are loc Conferinţa Naţională a Cluburilor Studenţeşti Liberale. Este vorba despre reuniunea prin care CSL îşi alege conducerea naţională pentru următorii doi ani, practic congresul studenţilor liberali. Desigur este un eveniment la care voi fi prezent, pentru că ţin prea mult la această organizaţie ca să lipsesc de la un moment aşa important de bilanţ, chiar dacă nu mai sunt direct implicat aici. Nu doar pentru că am deţinut funcţii importante, de preşedinte al clubului bucureştean, iar mai apoi preşedinte la nivel naţional al Cluburilor Studenţeşti Liberale, reprezintă ceva deosebit pentru mine CSL-ul, dar poate mai ales pentru că am participat cam la toate etapele constituirii şi organizării tinerei structuri liberale, iar aceste momente nu le pot uita prea uşor.
Voi reîntâlni astări colegi şi prieteni din toate colţurile ţării, invitaţi din conducerea PNL, dar şi oaspeţi de peste hotare, precum preşedintele Tineretului Liberal European - LYMEC - Aloys Rigaut.
Le doresc mult succes în primul rând studenţilor liberali care candidează pentru prima dată pentru o funcţie la nivel naţional, pentru că ştiu că emoţiile trebuie să fie mari, necunoscutele multe, iar responsabilitatea poate fi apăsătoare. Sper să aibă cât mai puţine prejudecăţi, să îndrăznească să ia deciziile pe care le consideră cele mai bune independent de ce ar spune sau crede unii şi alţii, chiar mai experimentaţi şi să nu uite că doi ani trec repede, iar apoi vor trage linie.
Tuturor care vor primi un vot de încredere din partea a câtorva sute de delegaţi ai studenţilor liberali le doresc succes mai ales începând de duminică înainte. Pentru că CSL este cea mai tânără organizaţie liberală, deci poate fi şi cea mai energică, şi cea mai îndrăzneaţă şi lipsită de prejudecăţi. De aceea, cred că rolul de promotor al liberalismului fără compromisuri şi de deschizător de drum chiar şi pentru PNL trebuie asumat cu curaj şi fără teamă în faţa criticilor. Peste ani, chiar soluţiile ce pot părea acum naive sau prea îndrăzneţe vor fi acceptate şi de lumea politică şi de societate şi atunci vom putea spune că am contribuit cu ceva.

Niciun comentariu: