joi, 22 aprilie 2010

22 aprilie 2010 - Ziua Pământului

Ziua Pământului este o sărbătoare simbolică, aşa cum mai există câteva astfel de evenimente care tind să devină tradiţionale, scopul fiind acela de a ne ajuta să conştientizăm importanţa naturii pentru sănătatea noastră şi rolul constructiv sau destructiv pe care noi îl putem avea faţă de aceasta.
In 1970, in urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se faca ceva pentru a se atrage atentia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. Aceasta in conditiile in care nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerba asupra mediului inconjurator. Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc în Statele Unite una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura, la care au participat milioane de oameni. Aşa că astăzi e chiar un moment aniversar, este a 40-a sărbătorire a Zilei Pământului.

Şi în rândul colegilor mei, în special în rândul tinerilor liberali au existat diverse iniţiative de a marca această zi, ba chiar la un moment dat a fost un program la nivel naţional în acest sens.
Îmi amintesc de exemplu evenimentul organzat de tinerii liberali din Sectorul 6 în anul 2007, găsiţi informaţii şi imagini cu această acţiune aici, şi îmi pare rău că în acest an nu am repetat iniţiativa, dar poate ne vom aminti mai din timp să pregărim ceva anul viitor.
Un comentariu:

Filip Iliescu spunea...

Cea mai frumoasa actiune. Felicitari.