joi, 11 martie 2010

Hai să ne luptăm şi pentru cei care făceau ceva

Am impresia că uităm iar temele cu adevărat importante în favoarea diversiunilor.
Astăzi discutăm despre demiterea sau nu a lui Mircea Geoană (culmea este că de dimineaţă, înainte chiar de dezbaterile în plen, era limpede un singur lucru, anume că senatorii nu vor face NIMIC azi din ceea ce ar însemna în mod normal activitatea lor legislativă: ori se supunea la vot propunerea PDL, caz în care Mircea Geoană era revocat şi cu asta se termina activitatea, ori, aşa cum s-a întâmplat, nu s-a supus la vot, prin urmare PDL a boicotat lucrările), despre arestarea sau nu a unui senator PSD, Voicu, despre care dacă nu era această anchetă a DNA eu nu aş fi aflat nimic (culmea, azi am aflat că e şi senator de Bucureşti) ş.a.m.d..
În schimb am trecut mult prea uşor peste demiterea nejustificată a lui Marius Oprea, care chiar făcea ceva acolo, spre deosebire de cei antemenţionaţi. Cred că ar trebui să ne trezim şi noi, opoziţia (mă includ aici şi pe mine, care deocamdată nu am venit cu o propunere concretă), şi mass-media, şi societatea civilă în această direcţie.
Pe mine m-a trezit din adormire emisiunea difuzată în seara aceasta, culmea, la mogulul cel bun, avandu-l printre invitati pe Marius Oprea (emisiunea "Zece plus" moderată de Cristian Gava). Interesante şi discuţiile din platou, dar imaginile erau cutremurătoare.

Un comentariu:

Pieptea Cornel spunea...

Demiterea lui Geoana nu este altceva decat un exercitiu de imagine prin care se incearca abaterea atentiei de la problemele reale ale cetatenilor. Indiferent daca aceasta operatiune va reusi sau nu, este cert ca pentru cateva saptamani incompetenta guvernului devine subiect secundar. Din pacate pentru actuala opozitie, puterea inca reuseste sa impuna temele de dezbatere zilnica, teme care nu sunt insa in concordanta cu principalele preocupari ale cetatenilor.
Cat despre profesionistii din anumite domenii ce au fost inlocuiti trebuie spus ca Marius Oprea este unul din cei care au luptat pentru condamnarea cu adevarat a comunismului prin actiunile ICR-ului.
Probabil ca actualii guvernanti au o alta viziune asupra condamnarii comunismului, in conditiile in care fostii piloni ai comunismului (si aici ma refer la ofiterii din structurile de securitate, armata, interne) sunt feriti de exemplu de noua lege de recalculare a pensiilor. Avem de a face cu o serie de actiuni menite sa protejeze in continuare structurile active sau in retragere. Cine se pune contra ajunge ca Marius Oprea.