miercuri, 3 martie 2010

Care este proiectul pentru Bucureşti pe care îl aşteptaţi?

Capul de afiş al evenimentelor politice de la acest sfârşit de săptămână va fi ţinut mai mult ca sigur de noi, liberalii. Va fi vineri şi sămbătă, aşa după cum probabil ştiţi, Congresul PNL.
Dar înainte de asta, joi va avea loc Conferinţa PNL Bucureşti, ocazie cu care av fi aleasă o nouă conducere, eveniment important cu participarea unui număr mare dintre membrii PNL Bucureşti, aşa că merită şi atenţia noastră.
Sunt convins că dezbaterile de la liberali vor demonstra că suntem un partid viu, în care actorii cred în proiectele lor politice sau în convingerile personale, fără să sară graniţa respectului faţă de colegi şi competitori, cum s-a mai întâmplat pe ici pe colo la Cogresul PSD, dar şi fără să se respecte un scenariu predefinit. Această imagine poate veni în ajutorul PNL, iar mediatizarea competiţiei interne cred că este în beneficiul PNL, nu avem cu ce să ne fie ruşine, de aceea am un oarecare regret că s-a decis organizarea Conferinţei PNL Bucureşti în preziua Congresului şi că ratăm ocazia de a avea două evenimente distincte şi presa aferentă. Dar asta e mai puţin important.
Mult mai important este care va fi noul proiect strategic şi organizatoric al PNL Bucureşti, care vor fi obiectivele asumate şi dacă oferta noastră va veni în întâmpinarea bucureştenilor. Avem, cu siguranţă, multe de făcut. Un exemplu poate fi chiar comunicarea online: am putea începe cu updatarea site-ului PNL Bucureşti. Asta chiar dacă suntem şi aici, pe platforma liberalii1.ro, unde găsiţi şi comisiile de specialitate de la nivelul capitalei. Voi reveni la subiect, dar deocamdată vă cer un ajutor.
Pentru mine, dar de ce nu, şi pentru alţi colegi ai mei, va fi important în deciziile de la Conferinţa PNL Bucureşti, chiar în alegerea pe care o vom putea face în susţinerea unora sau altora dintre candidaţii pentru funcţii de conducere în cadrul Comitetului PNL Bucureşti, să aflăm:
Care sunt aşteptările dumneavoastră? Ce vreţi să vedeţi la organizaţia capitalei şi ce vreţi să auziţi de la reprezentanţii ei? Care este oferta politică pentru Bucureşti pe care aţi dori să o vedeţi la partidul favorit, care este proiectul liberal pentru Bucureşti pe care îl aşteptaţi?

5 comentarii:

Proiect nul spunea...

"Care sunt aşteptările dumneavoastră? Ce vreţi să vedeţi la organizaţia capitalei şi ce vreţi să auziţi de la reprezentanţii ei? Care este oferta politică pentru Bucureşti pe care aţi dori să o vedeţi la partidul favorit, care este proiectul liberal pentru Bucureşti pe care îl aşteptaţi?"
Raspunsuri:
1.Asteptarile mele din partea PNL si a tuturor celorlalte partide sunt ZERO, pe masura realizarilor lor din ultimii 20 de ani.
2.Nu vreau sa vad si sa aud nimic. Nu mai cred in povesti. Ar fi bine ptr orice penelist sau alt politician sa nu-mi iasa in drum. E sigur ca si-o va lua urit daca se intimpla totusi.
3.Oferta politica pe care o astept de la PNL este urmatoarea: sa fuzioneze cu toate celelalte partide politice, sa se inchida cu basescu, iliescu si constantinescu in casa poporului si sa se arunce in aer. Ar fi prima actiune pozitiva a clasei politice romanesti in ultimii 20 de ani.

Anonim spunea...

Nu ma astept la proiecte, ci la oameni de calitate, care sa gaseasca solutii.
Chiliman a gasit solutii la problemele din sectorul 1.
Asa cum ne-a redat parcul Bordei, asa cum a izolat termic si a refacut fatada blocurilor, asa cum ridicarea gunoiului este acum gratuita, tot asa va si continua.
De astfel de oameni avem nevoie.

Anonim spunea...

Nu ai cum sa instaurezi liberalismul pentru Bucuresti si sa lasi socialism in restul tarii.

La nivelul Bucuresti-ului nu as vrea decat sa dispara terenurile si parcarile date in folosinta te-miri-cui pe 2 lei jumate.
Utilizarea oricarui spatiu din domeniul public ar trebui obligatoriu atribuita prin licitatie.

ADRIAN spunea...

Ar fi multe.
Intai felicitari pentru pozitia in legatura cu alegerea pe liste. Cum comentam si la Mihai Voicu, ceva pare putred in sensul asta ...
Proiectele politice ar fi multe. Ca arhitect as vrea ca atunci cand se face o constructie publica sa se faca inevitabil un concurs veritabil de solutii in vederea achizitiei proiectarii. Legea spune ca "se poate". Proiectul politic ar fi modificarea legii in sensul in care ceea ce spun sa fie obligatoriu si nu la latitudinea ordonatoruluii de credite.Si daca tot a fost pomenit dl Chiliman aici, un exemplu in acest sens ar fi dezvoltarea gradinitei din str. Iordache Golescu. O cladire a sa de peste drum, din strada Gala Galaction, a fost demolata caci era o ruina. Ce se va construi acolo va fi probabil o surpriza. Dar ar putea mai bine sa fie un concurs. Va spun pentru ca educatia e pasiunea dvs :)

Liviu Jicman spunea...

@ Proiectul nul
PNL-iştii vor fi strânşi aproape toţi cei mai implicaţi în Palatul Parlamentului in acest weekend, vreo 700 bucureşteni astăzi, joi, vreo 2000 din toată ţara vineri şi sâmbătă. Mai rămân de convins cei din celelalte partide.
@ Anonim
De acord, dar proiectele bune vor aduna întotdeauna şi oameni de calitate, plus că altfel cum să-i selectăm pe cei mai buni?
@ Anonim
Capitala ar putea fi şi un semnal de direcţie pentru restul ţării.
Aplicarea transparentă a regulilor ar elimina arbitrariul si in situatiile corect semnalate de dvs.
@ Adrian
Multumesc, ar fi mai meritorii felicitările dacă convingem mai mulţi colegi. Dacă nu, poate cu timpul se conving.
Textele de lege cu formulari de genul "se poate", "de regulă" etc. sunt cele mai dăunătoare, mai bine nu mai reglementezi deloc decât aşa.