sâmbătă, 6 februarie 2010

Strategul politic Dan Voiculescu - turnător şi nu numai

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri că Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate.
Cred că din perspectivă politică, ştirea este una importantă, chiar dacă legăturile lui Dan Voiculescu cu Securitatea erau deja cunoscute şi doar nişte detalii juridice ar fi putut împiedica acest verdict. Nu este importantă pentru că ar dezlega vreun mister, ci este importantă pentru că este un pas firav înainte pentru restabilirea unui echilibru în rândul celor care au primit eticheta de colaborator de la CNSAS. Pentru mine este evident (pe bază de argumente, nu de impresie artistică) faptul că Dan Voiculescu se încadrează într-o măsură mult mai mare la categoria poliţie politică în comparaţie cu alţi "deconpiraţi" care însă nu au avut nici tupeul, nici resursele juridice ale lui Dan Voiculescu ca să conteste decizia CNSAS.
"Probele" împotriva contestaţiei depuse de Dan Voiculescu au venit chiar din partea unor rude. Citez din articolul pe această temă din Gândul (aici puteţi accesa aticolul complet):
O altă verişoară a lui Dan Voiculescu, Mikaela Kallbery, a făcut cerere de intervenţie împotriva lui Dan Voiculescu. Mikaela Kallbery este sora Paraschivei Silaghi, iar cererea de a fi parte în proces, împreună cu soţul ei, a fost admisă. Potrivit cererii de intervenţie, Mikaela Kallbery susţinea că Dan Voiculescu, prin legăturile sale cu Securitatea, a afectat întreaga familie, arătând că din cauza acestuia au fost arestaţi părinţii ei, după ce au fost prinşi că deţineau în casă o bancnotă străină deteriorată.
Mai mult, încetarea statutului de colaborator în acte cu Securitatea nu s-a făcut pentru că aşa ar fi dorit domnul Voiculescu, ci pentru că, pentru rezultatele deosebite, a fost promovat:
"la data de 27.01.1974 se propune abandonarea informatorului Felix, motivată de primirea în PCR la data de 15.01.1974 şi de faptul că la data respectivă, Directiva a III-a nu avea ca obiectiv concret pe lângă care să poată fi dirijat".
Adică a fost promovat de la turnător la membru de partid, şi, aşa cum este cunoscut, Partidul conducea Securitatea (între noi fie vorba, acest fapt este cunoscut, dar nu rezultă din cadrul nostru legislativ actual în care avem o instituţie care anchetează turnătorii, dar nu avem nicio sancţiune pentru cei care le dădeau ordine: secretari de partid, activişti comunişti ş.a.m.d.).
Mai multe despre verdictul dat ieri aflaţi aici.

Niciun comentariu: