sâmbătă, 20 februarie 2010

Ponta va fi noul preşedinte al PSD

Acesta este pronosticul meu. Sunt aproape convins încă din primele minute ale Congresului că Victor Ponta va produce surpiza şi îl va învinge pe Geoană.
La ora asta nu are rost să intrăm în analize prea ample privind culisele PSD, pentru că în câteva ore vom cunoaşte rezultatele Congresului lor.
Ceea ce cred însă este că Mircea Geoană ar fi fost pentru celelalte partide, deci şi pentru PNL, preşedintele PSD care ar fi păstorit mediocru în continuare peste cloaca din PSD care a ieşit la iveală în aceste zile.
Victor Ponta este un lider cu personalitate mai conturată decât Geoană, mai ambiţios şi mai îndrăzneţ, nu ştiu dacă va putea gestiona toate grupurile psd-iste, dar cred că şi dacă vor avea pierderi, PSD ar putea avea şansa să fie mai flexibil şi mai viu, aşa că noi, liberalii, nu mai putem doar sta să aşteptăm creşterea în opoziţie de pe urma prăbuşirii PSD, va trebui să avem strategii concrete de dezvoltare, obiective asumate şi urmărite şi proiecte imediate.

4 comentarii:

Costache Pargaur spunea...

Am toata admiratia pentru dumneavoastra domnule Crin Antonescu. Eu sunt unul dintre gorjenii care v-am votat. V-am votat in primul rand pentru ca sunteti un om nepatat, apoi pentru ca sunteti integru si apoi pentru ca sunteti liberal. Dumneavoastra ar fi trebuit sa fiti presedintele Romaniei daca alegerile s-ar fi facut corect. Totusi, am sa va imput unele probleme si anume:
1. Intr-un judet ca Gorjul, unde Gheorghe Tatarascu - prim ministru liberal, a construit Uzina Mecanica Sadu, renumita in tara si in strainatate, a construit Fabrica de Tigarete, deschizand astfel portile Gorjului, un judet de altfel sarac. In alta ordine de idei, Gheorghe Tatarescu si sotia sa Aretia l-au ajutat pe Brancusi sa realizeze capodoperele : Masa Tacerii, Aleea Sacaunelor, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului, opere prin care, noi gorjenii ne afirmam si daorita carora avem mare noroc. De ce intr-un astfel de judet, al carui destin a fost legat din fasa cu destinul Partidului National Liberal - ati lasat ca un INFRACTOR, DETRACTOR, COMUNIST, SECURIST si BARON , in persoana lui MOREGA ILIE sa conduca Partidul National Liberal. Stiti ca acest om a dat afara 33 personalitati renumite ale Gorjului - avocati, profesori universitari si renumiti oameni de afaceri gorjeni? Stiti ca noi, toti oamenii ide afaceri gorjeni, daca nu ar fi acest infracor de drept comun, am fi alaturi de iberali si am sprijini acest partid NECONDITIONAT? Stiti ca daca acest infractor de drept comun, este singurul om politic din Gorjul de dupa 1989 care ne-a amenintat, santajat si a trimis organele de control (finante, garda financiara, OPC, Garda de Mediu, DSVSA etc.) ca sa ne controleze si ca sa-i dam lui birul atunci cand ati fost la putere? Stiti ca aceasta CREATURA U INFATISARE DE OM SI CU SUFLET DE DEMON a supt resursele PNL la maximum doar in interesul sau personal?
2. Daca Morega - comunistul, infractorul, detractorul si securisto-ccomunistul nu ar fi la dumneavoastra in partid mare sef baron de Gorj, atunci liberalii ar creste cu cel putin 10-15% in optiunea electoratului.

Sorry mister Antonescu - in acest caz, nu va respect si nu va respect nu pentru ca nu sunteti demn de respectul meu ci pentru ca i-ati luat apararea atunci cand era cel mai prielnic moment sa scapati de el. PRACTIC L-ATI LUAT IN BRATE DOMNULE ANTONESCU si asta nu va aduce respectul gorjenilor!
Sperasem ca dupa 1989 ati putea fi primul om care nu e comunist, securist sau care nu este la mana securistilor si care ar putea sa fie Presedintele Romaniei, dar m-am inselat si astfel mi-ati lasat un gust amar domule Antonescu…

Liviu Jicman spunea...

Domnule Costache Pargaur,

Am o veste pentru dumneavoastra: eu nu sunt Crin Antonescu, cred ca ati gresit adresa cand va adresati pe blogul meu la paersoana a doua cu sintagma "domnule Crin Antonescu".
A doua veste proasta este ca acest mesaj a mai aparut tot ca un comentariu nelegat de articolul scris de mine zilele trecute, cred ca sub o alta semnatura, probabil pentru ca acest blog nu are moderare si cenzura a mesajelor (si sper ca nici in viitor nu va avea).
In concluzie, va rog, la obiect daca se poate.

COSTI spunea...

Liviu,

Parerea mea: GEOANA MIRCEA o sa fie presedintele PSD. Si stii de ce?

Pentru ca este deja pusa la cale asta:

Dupa Congresele in care vor fi fost reconfirmati, domnii presedinti Antonescu si Geoana, vor oficializa, la tribunal, pana la 15martie, alianta politica “Romania altfel”.
Apoi, printr-o motiune de cenzura pe legea unitara a pensiilor, cu sprijinul voturilor UDMR, guvernul cade.
Dupa aia, la Cotroceni, se propune un premier din partea noii aliante politice, imposibil de refuzat, dpdv constiutional. Daca se accepta de catre presedinte e ok, astfel revine in prim plan guvernul PNL-PSD, daca nu, urmeaza o noua suspendare a presedintelui.
E o var. foarte bine si precis elaborata, cu mari sanse de realizare!

Combate-o, te rog, cu argumente pertinente!

Acum, ca un raspuns la reprosul tau fata de dl Costache Pargaur, cutez sa-ti reamintesc si eu un comentariu adresat d-lui Antonescu, la care, aproape fara de emotie, nu a raspuns, pentru ca nu prea mai raspunde la " diversi".
Iata despre ce-i vorba:

"D-le Presedinte, nu sunt adeptul unei astfel de modalitati in care sa ne alegem conducerea centrala a partidului, o consider relativ nedemocratica si, cu siguranta, "inamicul" competitiei. TOTUSI, avand in vedere faptul ca o asemenea lista este propusa de catre dvs., am certitudinea ca o sa contina liberali adevarati, demni, fideli principiilor liberale, tineri si mai putin tineri, doamne si domni, corecti, integri si comunicativi. Propunerea pe care tin sa v-o supun atentiei este acea de a lasa lista deschisa, macar pentru 1-2 locuri, si sa cereti membrilor PNL sa se AUTOPROPUNA, functie de autoevaluarea fiecaruia, dvs. fiind cel ce veti fi ales intr-un final. Fac aceasta propunere pentru ca observ multi membri de partid care au fel de fel de sugestii, de critici, de laude, de..., de...., fata de activitatea dvs. si a conducerii PNL. Haideti sa vedem cine crede ca poate face parte dintr-o asemenea echipa de conducere, pe ce motive si cu ce obiectiv. E doar o propunere si va rog a fi tratata ca atare."

E o ipoteza, e o varianta!

Liviu Jicman spunea...

@ Costi
Cand imi propui sa combat scenariul posibil enuntat cu alianta PSD-PNL, te referi la probabilitatea lui, la oportunitate sau cum? As prefera sa nu ma lansez in speculatii critice pe o astfel de tema, atata vreme cat nu a fost enuntata de nimeni nu as vrea sa o lansam noi. Dar daca e o intrebare privind opinia mea, fara indoiala nu as sustine o astfel de strategie. NU vreau sa aducem noi PSD-ul la putere si, pentru cei care au uitat chestii mai vechi, cred ca ziua de azi ar fi oricand suficient argument impotriva asocierii cu "lepre, microbi, prostanaci samd samd samd" asa cum se autocaracterizeaza psdistii.
Despre problema cu alegerea pe lista la Congres, promit sa revin curand pe subiectul asta cu comentarii, si poate facem si mai mult de atat.