duminică, 28 februarie 2010

O mizerie!

O mare mizerie...
Aşa văd eu decizia de înlocuire a domnilor Marius Oprea şi Dinu Zamfirescu.
În ciuda protestelor şi apelurilor venite dinspre societatea civilă, în ciuda dezminţilor date chiar de domnul Tismăneanu, pus acum în fruntea instituţiei, în ciuda activităţii de până acum a ICCCR şi INMER faţă de care nu s-au exprimat niciun fel de critici nici măcar de guvernanţi, în ciuda legitimităţii şi a cărţii de vizită a celor doi, primul ministru Emil Boc a decis să-i demită pe Marius Oprea şi Dinu Zamfirescu şi să-i numească, "pe şestache", printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial (vezi aici) într-o zi de sâmbătă (deh, guvernanţii muncesc non-stop la programul anticriză).
Fără să aibă gurajul asumării acestei decizii într-o conferinţă de presă, Emil Boc face un gest în care ne arată o statură politică nu doar măruntă, dar şi lipsită de coloană vertebrală, de responsabilitate.
Marius Oprea şi Dinu Zamfirescu sunt membri ai PNL, dar justificarea rangului de secretar de stat nu stă în picioare, atâta vreme cât PDL, Emil Boc şi Traian Băsescu nu au văzut nicio incompatibilitate politică sau doctrinară cu cei doi ăn anul 2009, atunci cînd alergau după voturi şi se luptau cu stihiile comuniste.
Cred că de data asta trebuie să facem ceva mai mult decât să ne limităm la nişte proteste risipite, la petiţii de care pe guvernanţi nu îi doare nici măcar în cot (totuşi felicit pe cei care au avut astfel de iniţiative şi le susţin întru totul), pentru că pentru a străpunge stratul gros de nesimţire este nevoie de gesturi sufiecient de ascuţite şi de puernice.
Vă recomand un interviu recent cu Marius Oprea pe această temă.
Vă reamintesc că puteţi semna o petiţie de susţinere a lui Marius Oprea în fruntea IICCMER aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am spus-o inca din timpul campaniei: Oprea trebuia sa lanseze cartea pe care a pregatit-o despre basescu. Presupun ca a sapat destul de mult si are destule informatii despre trecutul mizer al marinarului.

Liviu Jicman spunea...

Poate ca da...
Dar eu cred ca miza a ceea ce facea Oprea acolo depaseste chiar miza presedintiei lui Basescu, e vorba despre infrangerea macar acum a unui sistem criminal, nu o lupta cu unul sau altul dintre pionii sistemului asta.