sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Sărbătoarea Unirii

Mâine este 24 ianuarie şi este Ziua Unirii Principatelor.
Eu voi marca momentul fiind prezent la evenimentul special organizat de Teatrul Masca unde altundeva decât chiar la Staţia de Metrou "Unirii" (1), unde vă aştept şi pe dumneavoastră. Va fi un recital de muzica folk al Mariei Gheorghiu, momente din spectacolul Cocktail, dar si premiera unui nou spectacol in cadrul proiectului ,,Teatrul de 2 minute". Aflaţi mai multe aici, aud că se transmite şi live pe site-ul teatrului.
Cred că este important să ne amintim de aceste fapte memorabile şi să le celebrăm cumva. Citisem zilele trecute despre o iniţiativă ca această zi să fie declarată sărbătoare naţională oficială. Nu spun că ar fi bine sau rău, dar cred că mai întâi ar trebui să înţelegem importanţa acestor momente, să învăţăm să le sărbătorim împreună în comunitate, şi abia apoi să ne gândim dacă e nevoie şi de o legiferare pentru asta. Altminteri va fi o nouă zi liberă care nu ne spune nimic!
Nu vreau să închei pe un ton pesimist, aşa că sper să sărbătoriţi Unirea fie aici, fie unde veţi dori, mai ales că este duminică. LA MULŢI ANI!
Update: Publicul s-a dovedit a fi entuziast si numeros:

Niciun comentariu: