vineri, 4 decembrie 2009

Tudor Chirilă despre alternativele prezidenţiale

Tudor Chirilă este un personaj cunoscut şi popular în rândul generaţiei mele şi a celor mai tineri ca mine. Este un om care nu se limitează să performeze într-o singură direcţie, astfel că s-a afirmat ca solist, dar şi ăn lumea teatrului. Este admirabil faptul - recunosc, descoperit de mine mai recent - că încearcă să aibă şi o implicare civică, să transmită un mesaj de încurajare şi orientare spre tineri, mai mult, dezvoltă şi programe concrete în acest sens, nu doar mesaje lansate în eter. Aflaţi despre acestea de pe blogul domniei sale.
Pentru toate astea, cred că a fost o idee foarte consistentă a lui Crin Antonescu aceea de a-l defini ca reper, iar această idee este mai consistentă decât eventualele voturi în plus sau în minus pe care le-ar fi putut aduce această afirmaţie. Cred că reperul Tudor Chirilă merită studiat nu doar legat de o dezbatere trecută, ci şi pe mai departe. Aşa că am început să-l urmăresc.
Pentru că tot suntem în faţa unei opţiuni duminica aceasta, aflaţi cum definea - este adevărat, înainte de primul tur - Tudor Chrilă alternativele aflate în cursă atunci:
Cancerul politic, comandantul de navă şi bunul simţ
Am citit aici o analiză obiectivă şi nepartizană, ceea ce este rar în ultimele săptămâni, aşa că nu pierdeţi timpul dacă lecturaţi.

Niciun comentariu: