miercuri, 9 decembrie 2009

speranţa că aceste alegeri prezidenţiale au fost ultimele în care s-au înfruntat candidatul PCR cu candidatul Securităţii

Am găsit un comentariu care merită citit, pentru că exprimă destul de corect competiţia pentru turul II. Este vorba de un editorial semnat Cristian Tudor Popescu:
Securitatea a învins încă o dată Partidul Comunist. E echitabil, dacă ne gândim că Ion Iliescu a avut două mandate şi Traian Băsescu are şi el două, Emil Constantinescu fiind un accident. Ura a învins frica.
Aici găsiţi varianta integrală.
Rămâne să ne gândim fiecare pentru sine care dintre cele două alternative ar fi fost mai nefericită.

6 comentarii:

cozma mihaela spunea...

Il prefer pe Geoana ,decit Basescu care loveste copii ,consuma bauturi alcoolice si se urca la volan , care fura celulare , care face propuneri obscene ziaristelor,etc


Il prefer pe Crin Antonescu care este verical , decit Taricianu care alearga dupa ciolane si este nevertebrat

Anonim spunea...

Dupa mult timp crin antonescu, a venit ca o gura de aer proaspat, in mocirla pe care o respiram.Din pacate se pare ca o minune nu tine mai mult de 3 zile.daca veti pleca acum la drumj cu PDL va terminati ca partid.Pacat ca demnitatea a emigrat din Romania, iar non valoarea e ridicata azi la rang de valoare.daca voi cei puternici nu faceti nimic sa opriti nebunia in care ne afundam, va intreb eu domnilor - ATUNCI CINE? poate e timpul sa plecam din tara asta cu toti.apropo daca ramineti ultimi vas ruga cind plecati si voi STINGETI LUMINA!

cozma mihaela spunea...

D-NUL AMBASADOR AL S.U.A. ESTE DE ACORD SA ASIGURE PESTE 5 MILIOANE DE AZILURI POLITICE PENTRU ROMANII CINSTITI ?

OSCE ESTE O MARIONETA CARE FACE JOCURI MURDARE ;CU ASA OBSERVATORI VA CRESTE NR.CONSULTATIILOR OFTALMOLOGICE SI O.R.L. IN ROMANIA

atitudini spunea...

Liviu, in lumina celor discutate ieri am facut o analiza.

Poate iti dai si tu cu parerea si cu argumentul.

Vreau sa "aud" si optiunile tale.

Iar CTP-ul are dreptate. Asta daca nu luam in calcul ideea cu schimbarea constitutiei si aparitia cazului (care are precedent): o noua constitutie, alte 2 mandate...

Te astept. Merci.

Victor Bantza spunea...

Liviu
Te respect. Imi place cum iti exprimi punctele de vedere. Cred ca problema cea mai mare a noastra, a liberalilor este alta. Da, e adevarat, dupa fapte, cifre si comportament, mai mult ca sigur ca s-a furat, dar va fi greu de dovedit asta. Inainte de toate, eu admir oamenii care se asteapta la astfel de fapte si care au puterea si instrumentele necesare sa lupte cu sistemul si apoi sa si invinga, cu toata furaciunea lor, fara sa se planga sau sa se tanguiasca precum neajutoratii. Lupta trebuie data pe toate planurile. Numai ca noi, liberalii - nu toti, doar unii dintre noi, in loc sa fim pe faza intre orele 17.00 - 21.00 sa stopam tursimul, furatul voturilor etc. ne uitam la exit-poll-uri si beam sampanie, in timp ce altii "munceau" din greu.
Dar, dincolo de toate astea, cred ca trebuia inceputa curatenia din interior, aici unde trebuia sa se initieze Revolutia Bunului Simt - care a avut destul succes totusi. Numai ca ea ar fi fost mult mai eficienta daca incepea din interiorrul PNL. IN ACEST FEL, CRIN AR FI FOST PRESEDINTE ACUM ! si ca sa fiu si mai explicit, uite, exemplific aici:
http://www.gorjnews.ro/5-altele/nu-din-comunism-vine-morega-ci-direct-din-epoca-sclavagista.html
Ce zici ???

Liviu Jicman spunea...

@ Victor Bantza
Te salut, Victor!
Sigur ca ai dreptate, am spus chiar si aici pe blog, desi mai nimerit e in ineriorul partidului, ca e nevoie de actiuni concrete de reforma serioasa dupa aceste alegeri. Este evident ca un partid puternic in spate i-a lipsit lui Crin Antonescu ca sa se califice in turul 2, asa cum lui Mircea Geoana i-au lipsit abilitatile personale.
Daca ne propunem sa fim adevaratul pol de dreapta, daca ne propunem sa schimbam sistemul, e obligatoriu sa avem un partid serios cu structuri serioase si responsabile, altfel revolutia bunului simt ramane o idee generoasa fara posibilitatea de a fi implementat de noi, ba chiar dimpotriva, ne-o asumam incorect fara o o putea duce la capat.