vineri, 18 decembrie 2009

Înscrierile la Bacalaureatul 2010 se fac off-the-record

Săptămâna care se încheie astăzi ar fi fost dedicată, conform calendarului pentru Bacalaureatul din 2010, înscrierii elevilor la acest examen, având în vedere ca prima etapă a acestuia va fi nu mai târziu de 15 februarie anul viitor.
Numai că săptămâna aceasta elevii nu erau la şcoală ca să se poată înscrie, iar dacă cei mai prevăzători ar fi venit, ar fi găsit lacătul pus pe poartă din cauza concediului forţat lipit cu vacanţa de Craciun. Dacă pentru elevii aflaţi în ultimul an de liceu se pot face nişte scamatorii, astfel încât să fie înscrişi toţi automat cu sprijinul secretariatelor din şcoli şi trecând cu vederea datele de înregistrare, pentru cei din seriile anterioare care doresc să susţină în 2010 acest examen, este foarte posibil ca înscrierea să fie blocată.
Dacă despre fondul examenului de Bacalaureat din 2010 nu putem vorbi, pentru că nimeni nu a avut timp să se gândească la asta în ultimele zile, un minim efort ar fi putut lămuri măcar aceste chestiuni de bucătărie internă. În acest timp însă, trebuie să remarc că doamna secretar de stat Badea din cadrul ministerului de specialitate a susţinut cu succes o confruntare politică nu uşoară la emisiunea "Ora de foc" de la Realitatea TV, chiar dacă fără vreo legătură cu domeniul educaţiei, ci doar pe teme privind politica de partid.

Niciun comentariu: