sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Premierul PSD, se încheie mini-sondajul online

Pe blog am lansat un sondaj on-line cu privire la premierul susţinut de Mircea Geoană în cazul puţin probabil că ar ajunge preşedinte. Ştim propunerea lui Crin Antonescu: Klaus Johannis.
Ştim şi propunerile nesusţinute ale lui Traian Băsescu: Boc, Croitoru, Negoiţă...
Singurul dintre favoriţi care nu a exprimat transparent o opţiune este Mircea Geoană. Iată că a trecut şi ultima dezbatere şi tot nu am aflat, deşi putem să ne dăm cu părerea.
În seara asta se închide sondajul pe care vi l-am propus (în coloana din dreapta), mai aveţi timp de un pronostic. În ordine alfabetică: Mihaela Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Marian Vanghelie?

4 comentarii:

Liviu spunea...

Din pacate, 'cazul putin probabil in care Geoana ar ajunge presedinte', asa cum va exprimati dvs., e de fapt mult mai probabil decat cazul in care Crin Antonescu ar ajunge sa ocupe respectivul post.

Si eu il votez pe Antonescu, dar a nu recunoaste ca sansele lui sunt mai mult decat subtiri inseamna a suferi de ceea ce psihologii anglo-saxoni numesc 'denial'.

Cu toata simpatia, va las dvs. placerea de a traduce acest termen.

Liviu Jicman spunea...

@Liviu

Cred ca intrarea lui Crin Antonescu in turul doi poate fi considerata o surpriza. De asemenea, stiu si recunosc ca repreyentatntii PDL si PSD, respectiv Basescu si Geoana au pornit in aceasta campanie ca favoriti, atat din perspectiva structurilor de partid, cat si datorita accesului la guvernare. DAR!!!
Dar, ceea ce eu spun, fapt de care sunt convins, este ca Geoana nu are absolut nicio sansa in fata lui Basescu, cel putin din urmatoarele motive:
1. Geoana este slab si atacabil, ba chiar putred pe dinauntru, Basescu si-a pastrat atacurile pentru turul 2, iar de Antonescu nu prea are ce sa yica in plus
2. Voturile electoratului liberal se vor duce majorigtar anti+Geoana in turul doi, INDIFERENT ce va zice PNL. Aceasta este parerea mea.
In concluzie, afirmatia mea este ca vad astfel ecuatia:
Chiar daca Clasamentul in procente ar fi Basescu, Geoana, Antonescu, locul 3 are mult mai mari sanse in finala decat locul doi...De fapt, acelasi lucru as putea sa-l spun de Oprescu si Kelemen Hunor. Sigur ca acestia doi nu au sanse la turul doi, dar cred ca micile lor sanse cunt oricum mai mari decat ale lui Geoana care intra in turul doi ...degeaba, daca intra.

Liviu spunea...

Vorba e: daca intra in turul II Basescu si Geoana (cel mai probabil, dupa cum stau lucrurile), il votam pe Geoana, sau stam acasa oripilati si ii facem cadou lui Basescu inca un mandat?

Liviu Jicman spunea...

Imi cereti un pronostic? Daca da, in acest caz ipotetic, sunt sigur ca se va intampla varianta II:
stam acasa oripilati si ii facem cadou lui Basescu inca un mandat.
Asa ca, Doamne fereste!