luni, 2 noiembrie 2009

Gripa în Bucureşti

Prima şcoală din Bucureşti care a intrat în carantină ca urmare a noului virus de gripă este, din păcate, în cartierul Giuleşti din Sectorul 6.
În acest timp, din păcate autorităţile abia acum au început discuţiile privind achiziţionarea internaţională de vaccin împotriva acestei tulpine de virus. Mă gândesc cu îngrijorare care va fi situaţia până în momentul când vaccinul va putea fi efectiv administrat categoriilor de risc. Pănă când vom vedea efectele vaccinului, mă tem că mult mai multe şcoli vor fi în situaţia şcolii din Giuleşti.
Tot din păcate, nu sunt deloc surprins de faptul că acest focar a apărut tocmai la această şcoală, care se află într-una din zonele total părăsite (neglijate ar fi un cuvânt prea uşor) de către administraţia locală.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Deja discutia cu achizitia din strainatate a cazut! Puteau fi livrate abia prin februarie anul viitor...

Incepand cu 26-27 noiembrie o sa fie disponibil vaccinul de la Cantacuzino (aici am o curiozitate - ziceau ca va fi gata abia la 1 ianuarie acu cateva zile. Azi va fi gata la 26-27 noiebrie... Cum naiba?).

Dincolo de indolenta guvernantilor si mentinerea subiectului sub pres, mai e si problema economica: putem s-o ducem tinand cont ca suntem in groapa? Avem idee cam cat va costa?

Eu m-am apucat de niste calcule si imi da cu rest rau de tot:

http://atitudini.wordpress.com/2009/11/01/e-se-gandeste-cineva-si-la-cat-poate-sa-coste-gripa-asta/

Liviu Jicman spunea...

@ atitudini
Nu am o opinie de specialist, insa am mai avut ocazia sa urmaresc aceste probleme si ma tem ca decizia aceasta este una fireasca, dar nu infailibila. Altfel de ce ne-am fi gandit sa importam si sa platim bani din buget unei firme straine cand putea finanta astfel un institut romanesc.