luni, 2 noiembrie 2009

AH1N1 loveşte o şcoală din Bucureşti

Şcoala nr. 153 din Bucureşti este prima şcoală din Bucureşti care se închide în urma mai multor cazuri de gripă de tip nou AH1N1. Unitatea şcolară din Drumul Săbăreni nr. 21 se află într-o zonă nefericită a Sectorului 6 în faţa autorităţilor, nu foarte departe de acolo se opreşte şi sistemul de canalizare din Sectorul 6.
Printre altele, sigur, doar ca o coincidenţă cum probabil vor spune cei responsabili, unitatea şcolară nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare, iar lucrările de infrastructură începute de mult nu au fost finalizate.
Sper ca în ceasul al doisprezecelea autorităţile să ia măcar minimele măsuri de informare a populaţiei din zonă, pentru ca focarul să nu se extindă. Şi mai multe aşteptări am de fapt de la simţul de responsabilitate al nostru, al fiecărui locuitor din aceste cartiere pentru a ne informa reciproc şi pentru a respecta normele de igienă şi prevenţie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu cred ca inca e bine...

Dincolo de panica unor cifre partiale, situatia e foarte departe de a fi grava. Si nici nu pare sa ajunga grava intr-un viitor imediat.

Problema totusi exista din cauza usoarei transmisibilitati a actualei forme de gripa.

Asta este sensul in care toate eforturile trebuie sa se indrepte: limitarea pe cat posibil a cazuisticii.

Cu cat numarul de bolnavi creste, cu atat creste si riscul aparitiei unei variante mult mai agresive si de aici si pericolul...