miercuri, 14 octombrie 2009

Traian Băsescu sare iar gardul constituţional

Cel puţin una dintre afirmaţiile lui Traian Băsescu de la începutul consultărilor de astăzi mi se pare absolut aberantă, fiind o gravă încălcare a spiritului şi literei Constituţiei.
Dacă asupra formulării din Constituţie privind desemnarea premierului pot exista interpretări diferite în lipsa unui partid majoritar, nu există niciun dubiu asupra faptului ca Preşedintele NU ARE NICIO ATRIBUŢIE CONSTITUŢIONALĂ cu privire la componenţa cabinetului, Un prim-ministru desemnat, fie el politic, nepolitic, băsescian sau aviator, are unică responsabilitate în a decide componenţa cabinetului u care vine în faţa Parlamentului, nicidecum nu e necesară vreo opinie a Preşedintelui.
Comentariul lui Traian Băsescu cum că poate accepta ideea unui prim-ministru independent, dar "exclude posibilitatea ca miniştrii să fie tehnocraţi" este inadmisibilă şi depăşeşte chiar şi imaginaţia mea cu privire la posibilităţile actualului preşedinte de a-şi forţa puterile. Mă aşteptam să fie suficient de iresponsabil încât să vină cu un alt nume de premier, dar nu mă aşteptam să abereze cu privire la opţiunile proprii privind miniştrii.

Niciun comentariu: