luni, 26 octombrie 2009

Plătim taxa pe zoaie, impozit pe zoaie sau rămânem cu banii în buzunar?

La 22 noiembrie odată cu opţiunea pentru unul sau altul dintre candidaţi, facem alegeri importante şi în privinţa vieţii noastre de după.
Una dintre aceste alegeri priveşte nivelul taxelor şi impozitelor, iar votul pentru unul sau altul dintre candidaţi s-ar putea să ne coste direct la buzunar.
Avem 3 opţiuni:
1. Să ne fie mult mai rău, plătind 20% impozit în loc de 16%, conform intenţiilor lui Micea Geoană, 4% sumplimentar "impozit pe zoaie" din politică.
Asta în cel mai bun caz, pentru că eu unul sunt convins că birurile unei guvernări PSD-iste vor fi mai mari decât cele promise în campanie.

2. Să ne fie cam tot aşa ca acum, poate un pic mai rău, cu un TVA mărit, o "taxă pe zoaie" ale politicii de 2% (de la 19 la 21).
Deocamdată asta a fost unica soluţie zărită de Traian Băsescu pentru astuparea găurilor din bugetul guvernului Boc... asta dacă între timp nu a găsit Croitoru vreo altă modalitate.


3. Să ne fie mai bine, plătind mai puţin la stat, rămânând cu bani în buzunar şi ceva mai mulţi investitori în ograda ţării:scăderea cotei unice, scăderea TVA.Sper să alegem cu înţelepciune!

Niciun comentariu: