joi, 3 septembrie 2009

Poliţia comunitară trage ilegal focuri de armă ca să apere afacerile primăriei

Eveniment-şoc în sectorul 6 ieri: focuri de armă în plină zi. Pe lângă gravitatea situaţiei, evenimentul mi-a atras atenţia pentru că era legat de ridicările de maşini parcate ilegal din sectorul în care locuiesc. M-am lovit personal de asta cu câteva luni în urmă, descoperind un comportament abuziv al celor care desfăşoară această activitate.
Ce se întâmplase: Proprietarul unei maşini, revoltat de ceea ce i se întâmplă, a fugit cu maşina din parcarea firmei care ridică maşinile din sectorul 6. Deşi în primul moment, s-a auzit că acesta ar fi tras împotriva poliţiştilor, conform chiar declaraţiilor primarului Cristian Poteraş, mai târziu am aflat că de fapt poliţiştii comunitari au tras focuri de armă împotriva şoferului nemulţumit, acţiune complet ilegală care nu intra în atribuţiile poliţiei comunitare, conform domnului Cristian
Ciocan.
Nu cred că violenţa este în vreun moment o soluţie, însă în cazul de faţă, din păcate, am constatat că este vorba de un comportament abuziv al autorităţilor şi al firmelor protejate de acestea, comportament împotriva căruia cetăţeanul simplu nu are nicio şansă de a se apăra.
Sunt mult prea multe neregulile prin care se desfăşoară activitatea de ridicare a maşinilor parcate ilegal în sectorul 6 ca să le pot menţiona aici, aşa că mă rezum doar la câteva aspecte, care privesc banul public:
1. Firma SC ILCOR SRL a fost înfiinţată în decembrie anul trecut, cu un capital social de 2 milioane lei vechi!!!, iar pe 18 decembrie a primit, prin hotărîrea Consiliului Local Sector 6, concesiunea acestui serviciu, fără vreo licitaţie.
2. Deşi acest serviciu s-a concesionat unei firme nou-înfiinţate fără capital semnificativ, iar suma încasată pe fiecare maşină ridicată este foarte mare (5 milioane pe zi, fără să socotim amenda rutieră) fiind o afacere exterm de profitabilă, totuşi în prezent, de aproape un an, Primăria Sector 6 nu încasează niciun leu de pe urma acestei activităţi concesionate.
Dacă la asta adăugăm insuficienţa acută de locuri de parcare din sector, faptul că singura modalitate de a contesta decizia de ridicare a maşinii este în instanţă, timp în care firma nu îţi eliberează maşina, ci te taxează 5 milioane pe zi, prin urmare e aproape imposibil să te judeci cu ei dacă nu eşti măcar la fel de bogat cât primarul sectorului nostru, ne dăm seama că gestul disperat la care a recurs proprietarul maşinii care şi-a furat propriul autoturism este de înţeles.

Niciun comentariu: