joi, 17 septembrie 2009

Elitele pot schimba România

Am aflat despre lansarea recentă a grupului de sprijin pentru Crin Antonescu.
M-a bucurat foarte mult să văd între cei care au aderat la acest grup, între susţinătorii lui Crin Antonescu, o pleiadă de personalităţi universitare, personalităţi ale vieţii culturale sau publice din România, precum Neagu Djuvara, Andrei Marga, Dan Grigore, Radu Călin Cristea, Dan Piţa, Catrinel Dumitrescu, Aurora Liiceanu, Emil Hossu. Salutar este faptul că între aceştia se află oameni care nu au avut tangenţe cu viaţa politică sau cu liberalii. Cred că acesta este un lucru bun din dublă perspectivă: pentru că înseamnă că încrederea de care se bucură Crin Antonescu este semnificativă, atâta vreme cât persoane atât de cunoscute nu se sfiesc sî se asocieze cu domnia sa, dar şi pentru că sunt convins că politica românească are nevoie de implicarea valorilor din societatea românească.
Cred că este nevoie de asta dacă vrem într-adevăr să cernem clasa noastră politică. Şi cred că implicarea poate fi directă, dar şi indirectă, prin garanţia pe care astfel de oameni o pot oferi cuiva. Tocmai elitele pot face diferenţa, ca să ieşim din acel păgubos "toţi sunt la fel" şi să înţelegem că schimbările se fac pas cu pas şi om cu om, şi fiecare trebuie judecat individual. Prea mult a fost confundat apartidismul cu ideea de a te delimita categoric de oricine din politică, când de fapt tocmai cei neimplicaţi politic ar trebui să facă diferenţa, nu exclusiv aparatul de partid.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Elitele pot schimba Romania... DOAR elitele pot schimba Romania!

Din pacate au fost distruse pana la disparitia aproape totala de 50 de ani de comunism... iar elitele se formeaza greu.

Este nevoie de generatii ca se creeze. In 20 de ani nu s-a format nici macar prima generatie care sa dea nastere elitelor.

De aceea si schimbarea la fata a Romaniei este atat de anevoioasa si de inceata...

Cu atat mai greu ne este atunci cand presedintele tarii este un anti-exemplu, iar baronii de tipul Vanghelie sau Mazare dicteaza programul celui de-al doilea om in stat...

Lipsesc deci si modelele...

akmon86 spunea...

In jurul lui Antonescu se strang tot mai multi oameni de valoare. Asta e o chestiune de care trebuie sa tina cont toti alegatorii. Dupa ce va iesi presedinte Antonescu va avea in jurul lui o echipa din oameni de cea mai buna calitate

Paula spunea...

Am intrat si eu pe site si mi-am anuntat sprijinul pentru Crin Antonescu. Am incredre in Crin Antonescu, este un om capabil sa condca Romania !

Liviu Jicman spunea...

@ atitudini
Elitele au fost demolate ;i destructurate de comunism. Totusi, cred ca in orice societate exista varfuri si oameni care trebuie sa-si asume statutul de lider spiritual si sa actioneze in consecinta.

Anonim spunea...

toata stima pt dreapta interbelica...dar se poate vb la PNL de oameni de dreapta in zilele noastre?or fi mici excepti...
din pacate,cel putin la deva,"liberali"sant sinonimi cu hoti si fosti comunisti mai precis niste oportunisti ordinari.iar vb.lui tutea sant departe de ceea ce ar trebui sa fie un om de dreapta.poate crin antonescu sa schimbe ceva...eu inca sper.