marți, 29 septembrie 2009

Despărţire amânată

Ieri spuneam că între cele două opţiuni pe care le are acum PSD-ul, nu cred că va alege părăsirea guvernării, deşi în declaraţii se dau foarte războinici. Dacă ieri ameninţau cu părăsirea guvernării pentru că li se cere înlocuirea unui om, azi au aflat că au pierdut definitiv postul de ministru de interne, însă tot nu au făcut pasul de ieşire de la guvernare, ba chiar au anunţat că vor merge disciplinaţi la şedinţa de guvern.
Cred că este doar începutul haosului prevestit pentru acest partid încă de anul trecut, pe când se negociau formulele de guvernare. Dacă vom asista la demisiile miniştrilor PSD până la urmă - ceea ce pentru mine va fi o surpriză - cred că mult mai greu va fi cu secretarii de stat, şefii de agenţii şi autorităţi ş.a.m.d.. Cred că aceştia nu vor putea fi controlaţi de decizia politică a PSD, ci vor rămâne pe funcţii atâta timp cât vor fi toleraţi de PDL.
Dar, pentru că în ultimele zile tot am asistat la politică la minut, risc şi eu nişte pronosticuri pentru ziua de mâine:
- PSD nu merge la şedinţa coaliţiei (asta deja e anunţat)
- Traian Băsescu va semna demiterea lui Nica cu puţin timp înainte de şedinţa de guvern, ca să-l pună pe acesta în imposibilitatea de a parrticipa. Pariez pe ora 14.30.
- la finalul zilei, PSD-ul derutat va convoca o altă şedinţă extraordinară

emil boc,mircea geoana,coalitia,alegeri prezidentiale

Niciun comentariu: