marți, 4 august 2009

Logică ministerială

În această seară, doamna ministru Elena Udrea a avut ocazia să ne facă o demonstraţie televizată în direct a argumentelor şi competenţelor sale. Eu unul am văzut că, deşi domnia sa a făcut progrese vizibile faţă de anii trecuţi la capitolul comunicare, se pare că experienţa sau exerciţiile de exprimare nu au ajutat-o şi la capitolul logică elementară.
Doamna ministru s-a contrazis singură la distanţă de câteva minute, fără să fi fost provocată şi fără ca măcar să răspundă la o întrebare, ci doar exprimând idei pe care chiar domnia sa le dorea subliniate. Culmea este că a folosit şi aceeaşi expresie pentru a defini două idei care se băteau cap în cap.
Mai întâi ne spune cum sfătuitorii americani ai PSD nu au găsit niciun antidot electoral la Traian Băsescu, astfel că au apelat la ultima soluţie: dacă nu putem să-l slabim ca susţinere electorală, hai să-l enervăm ca să greşească. Cum? Îi atacăm persoanele cele mai apropiate: Ioana Băsescu, Elena Băsescu, Elena Udrea (de remarcat că doamna Udrea se plasează pe acelaşi loc cu fiicele preşedintelui ca preţuire a acestuia din urmă). "Este totul o strategie" ne spune doamna Udrea citând Evenimentul Zilei, menită să-l slăbească în plan personal pe Traian Băsescu.
După nici 10 minute, ne spune, argumentând pe acelaşi subiect, şi anume al faptului că tot scandalul privind activitatea MTS e unul artificial, că este tot vorba despre "o strategie":
Eu sunt o susţinătoare a lui Traian Băsescu, dar la fel sunt şi mulţi alţi membrii ai PDL, doar că presa a acreditat în mod fals că ar exista un anturaj de favorizaţi al preşedintelui.
Deci mai întâi era o ţintă a dusmanilor perfizi care îl atacă pe Traian Băsescu în punctele emoţionale, mai apoi totul este doar o fabulaţie a presei, n-are nicio relaţie privilegiată cu Traian Băsescu.... Doamna Ministru , hotărîţi-vă! Doar pe vremea dumneavoastră se făceau încă la şcoală orele de logică, nu venise guvernul Boc să le scoată, nu?

Niciun comentariu: