joi, 20 august 2009

Fair-play

În seara asta am văzut întâmplător nişte imagini impresionante, petrecute pe un stadion de fotbal la un meci amical, care altfel nu mi-ar fi stârnit vreun interes: Borussia Dortmund - Real Madrid. Imaginile impresionante nu au fost neapărat în teren, cât în tribună. Deşi echipa gazdă a fost zdrobită cu scorul de 0-5, tribunele au ovaţionat până la finalul meciului, ba chiar au executat aşa numitele "valuri braziliene", în ciuda faptului că era vorba de suporteri germani. Indiferent de rezultat, aceştia erau fericiţi să-şi vadă în teren favoriţii, jucând împotriva echipei de vedete mondiale.
Spre ilustrare am găsit aceste imagini pe internet, din pacate nu cele mai graitoare (dacă nu vreţi să urmăriţi întreaga secvenţă, recomand minutul 5:50 al clipului ca exemplu)

Un spirit care din păcate este în prezent străin nu doar sportului românesc, ci care lipseşte în general în societatea românească, fie că e vorba de politică, fotbal sau mass-media.

Un comentariu:

alexandra spunea...

acum sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim cum ar fi aratat meciul germania-turcia de anul trecut din semifinale, parca, transpus in realitatea mioritica :)