luni, 17 august 2009

Culmea reformiştilor

În droaia anunţurilor de restructurare şi a disponibilizărilor anunţate în ministere, şi mai deunăzi, în administraţiile locale, mi-a atras atenţia anunţul privind Primăria Municipiului Bucureşti.
Nu doar pentru că-s bucureştean sau pentru că urmăresc ocazional activitatea acestei instituţii, ci pentru că cifra sare în ochi, dacă nu este chiar alarmantă: 60%, respectiv 600 dintre angajaţi ar urma să fie puşi pe liber. Nu 10%, nu 20%, ci mai mult de jumătate!

Ca liberal, cred în reducerea birocraţiei şi în diminuarea rolului administraţiei în viaţa cetăţii.
Cred însă că este culmea tupeului (cred că ar merita un premiu în rubrica specifică din Academia Caţavencu), culmea lipsei de răspundere faţă de faptele proprii şi a demagogiei, ca tocmai partidele aflate la conducerea Primăriei Generale în ultimii 10 (zece) ani, atât prin funcţia de primar, cât şi prin majoritatea în Consiliul General, să spună acum cu seninătate că această instituţie se poate lipsi de mai mult de jumătate dintre angajaţi fără ca activitatea sa să fie afectată.
Una din două: Ori recunosc că au ocupat în acest răstimp pe criterii de cumetrie mai bine de jumătate din posturi cu nişte oameni care nu fac nimic, ori sunt complet inconştienţi în ceea ce priveşte serviciile pe care primăria ar trebui să le poată oferi în continuare bucureştenilor!

Niciun comentariu: