joi, 20 august 2009

Ce se întâmplă când legea nu mai contează: azi pe stadioane

Nu credeam ieri că voi scrie două comentarii consecutive despre fotbal, cu atât mai mult cu cât sezonul e abia la început, iar performanţele echipelor româneşti nu sunt prea numeroase.
Pare că postarea anterioară, în care lăudam spiritul suporterilor germani pentru că recunoşteau valoarea adversarilor din teren şi efortul echipei proprii deşi pierdea cu 5-0, a fost o prefaţă la ceea ce s-a întâmplat o zi mai târziu pe un stadion românesc, la meciul echipei Dinamo.
Astăzi un ministru a agresat verbal reprezentanţii unei comisii a Parlamentului, Parlament care este chiar forul care a numit în funcţie pe ministrul respectiv, deci ministrul a atacat chiar forul pe care ar trebui să-l reprezinte din funcţia guvernamentală. A fost un moment super-mediatizat. Seara câţiva pseudo-suporteri dinamovişti au intrat pe teren cu intenţia de a ataca pe jucătorii pe care teoretic ar fi trebuit să-i încurajeze.
N-am nimic cu echipa Dinamo, dar probabil că, dacă sancţiunea asupra echipei va fi drastică, prin suspendarea echipei din cupele europene, va fi mai bine pentru fotbalul românesc, pentru că vom evita pe viitor să ne facem de râs în Europa.
P.S. Oare ce vor face turiştii străini mai degrabă, vor veni în România să-l caute pe Hagi sau vor fugii de noi de frica vandalilor de pe stadioane?

Niciun comentariu: