luni, 31 august 2009

Asumarea secretă

Peste două zile, guvernul Boc PSD-PDL, sau cel puţin o jumătate din acesta, îşi va asuma răspunderea pe un pachet eterogen de legi din mai multe domenii.
În privinţa legilor din educaţie, am avut mai multe abordări, astfel încât nu este foarte clar care va fi varianta finală asumată de guvern, iar discuţiile publice s-au făcut haotic pentru că nu se ştia clar care este punctu de plecare. Însă restul pachetului de legi "ale reformei" este şi mai controversat, pentru că nu ştim aproape nimic despre conţinutul acestuia. Sigur că, dacă tot a evitat dezbaterea parlamentară, ar fi fost just ca guvernul măcar să organizeze un simulacru de dezbateri publice. Nimic din toate acestea. Mai mult, cu siguranţă că nici în preziua asumării nu vom avea în media vreo dezbatere serioasă pe această temă, pentru că mâine e o nouă zi de circ marca Elena Udrea la comisie, indiferent dacă va veni sau nu....
Toate astea, în timp de criză economică, nu sunt decât confirmări ale inconştienţei celor care ne guvernează şi care, în fiecare zi, subminează încrederea cetăţenilor în societatea noastră.

Niciun comentariu: