vineri, 31 iulie 2009

Mi-e greu fără tine, dar nici cu tine nu mi-ar fi uşor

Editorialul publicat de Mircea Dinescu, în Cotidianul, despre Republica Moldova. Fără alte comentarii:
Ce s-ar fi întâmplat dacă sora noastră mai mică, fugită de acasă şi care acum se droghează cu praf de seceră şi ciocan şi trăieşte în concubinaj cu bătrânul soldat Ivan Turbincă, s-ar fi întors spăşită şi, în loc de republică, s-ar fi numit astăzi judeţ?
Păi socotind că din cele aproximativ patru milioane de suflete care populează Basarabia două milioane sunt de origine rusă şi ucraineană (nemaipunând la socoteală „scorciturile“, cum frumos spuneau copiii mei despre ei înşişi), probabil că la ora asta Traian Băsescu ar fi abandonat Ţinutul Secuiesc şi, costumat în rubaşcă şi cizme unse cu dohot, s-ar fi gudurat pe lângă preşedintele consiliului judeţean Vladimir Voronin, în compania căruia ar fi tras un cazacioc preelectoral şi ar fi închinat un pahar de samagon în cinstea noii axe Bucureşti - Moscova - Kiev.Celebrul distih popular „Limbă dulce, cur viclean /caracter de moldovean“ s-ar fi potrivit perfect pe butelcuţa preşedintelui României, care nu s-ar fi sfiit să se joace şi de-a găgăuzul de dragul unui nou mandat.Pe de altă parte, în loc de drama micii republici moldoveneşti, unde urmaşii lui Ştefan cel Mare flutură acelaşi steag roşu ca şi urmaşii lui Kim Ir Sen, s-ar fi vorbit în Europa despre convulsiile României Mari care, obligată să poarte o insulă rusofonă în spinare, de o mie de ori mai babană ca Insula Şerpilor, ar fi plutit şi mai greu prin băltoaca posttranziţiei capitaliste.Să revenim la oile noastre tunse şi să zicem mersi că şpicheriţa de la buletinul meteo al televiziunii moldoveneşti anunţă că „bati vîntu di la un capăt la altu al republişii“, ci nu al judeţului, fiindcă oricum la alegerile din toamnă se prefigurează şi la noi un uragan.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asta este praf in ochi ca si faptul ca vrea sa reduca cu 20% din numarul functionarilor publici, retusat : din administratia centrala.
Este iarasi un motiv sa ne atraga atentia la alte prostii pentru ca noi sa nu ne mai uitam chioras la scumpa blonda de la Cotroceni si actuala ministru rdzi la cub- madam Udrea.
Ce avem nou cu ei de impartzit??? Cam nimic daca nu ne gandim la gaz si etc...., dar nu stam acum in asta. Aici e jale si vad ca cine vede si vorbeste la televizor precum televizorul (scuzati repetitia).
Singura noasta sansa este sa constientizam opinia publica si mai ales mediul rural (unde nu prea au ei habar) pentru a iesi lumea la vot!!!!!!
Singura sansa pe care o avem sunt aceste alegeri!!! Hai sa ne mobilizam si sa utilizam un drept dat de constitutie- DREPTUL DE A ALEGE. Si sa nu fim indiferenti! Un vot va conta pentru ca il vor marca cei cu turism electoral.
Bafta!!!