marți, 14 iulie 2009

Cum ar trebui să arate Preşedintele Alternativă?

Luni a avut loc lansarea lui Crin Antonescu în competiţia pentru funcţia de Preşedinte al României. La sfârşitul acestui an, vom avea cea mai importantă şi disputată cursă prezidenţială, cel puţin din două motive obiective:
- pentru prima dată, alegerile prezidenţiale se desfăşoară separat de alte alegeri. Dacă până acum, miza partidelor era în principal rezultatul alegerilor parlamentare, dar miza văzută de majoritatea alegătorilor era succesul candidatului preferat, acum lupta se va da doar ăntre candidaţii implicaţi, şi va rămâne în mâinile lor în ce măsură reuşesc să mobilizeze în jurul lor partidele susţinătoare
- pentru prima dată, cunoaştem cu exactitate raportul de forţe în Parlament, dar cu toţii ne aşteptăm la o reaşezare a majorităţii parlamentare după prezidenţiale. Fie că este vorba de influenţa noului ales, fie că, pur şi simplu ar fi un efect al dispariţiei influenţei actualului preşedinte-jucător.

Cum ar trebui să arate viitorul Preşedinte al României? La această îngtrebare vor încerca să creioneze soluţii fiecare dintre candidaţi, dar răspunsul îl vor da românii la vot.

Mai apare o întrebare la care răspunsul ar trebui să vină cu ceva vreme înainte de alegeri, iar Crin Antonescu este primul chemat să ofere cheia: Cum ar trebui să arate un Preşedinte - alternativă la Traian Băsescu?
Crin Antonescu porneşte ca favorit pentru acest rol dintr-un motiv obiectiv: este liderul celui mai important partid de opoziţie.

Niciun comentariu: