marți, 30 iunie 2009

Miza alianţei din Consiliul General

Am aflat astăzi că PRM şi PDL au semnat un protocol de colaborare în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pe lângă reconfirmarea lipsei de încredere între cele două partide mari aflate la guvernare, PDL şi PSD, care au acceptat să susţină în Parlament un guvern comun doar de dragul de a împărţi beneficiile puterii, ce ne mai spune această decizie?
Care este miza majorităţii din Consiliul General al Capitalei? Pentru ce acceptă PDL să se asocieze cu PRM în imaginea publică? De ce face acest sacrificiu de prestigiu tocmai acum, când se pregăteşte de campania prezidenţială, cel mai important test electoral pentru acest partid, dar şi cel mai greu, pentru că obiectivul final este 51%.
Să fie oare grija faţă de bucureştean? Sau să fie lucrările de vară, bune pentru cotizanţii de partid? Sau să fie împărţeala diverselor funcţii, poziţii de influenţă sau posturi bine plătite de unde să nu faci nimic către clientela de partid?
Iată ce ne aflăm pe tema asta şi din România Liberă: http://www.romanialibera.ro/a157807/smecheri-de-dorobanti-si-pile-de-partid-tartori-pe-serviciile-capitalei.html

Niciun comentariu: