miercuri, 17 iunie 2009

De ce toţi vorbim şi nu facem nimic pentru sistemul de educaţie?

Un nou scandal în coaliţia guvernamentală, de data aceasta pe educaţie. Şi de data aceasta iată că avem şi riposta unui ministru PSD, Ecaterina Andronescu. Pentru mine, cel mai trist este că educaţia rămâne o temă predilectă de dispunte politice (a se vedea cum a luat naştere marele Pact pe educaţie), deşi niciun partid nu reuşeşte o reformă de sistem... de fapt nici nu încearcă. Şi mai trist este că în condiţii de gravă subfinanţare şi cu un şef retrograd la minister, educaţia românească se va duce şi mai jos. În timpul ăsta, nu ne rămâne decât ă-i dorim succes doamnei ministru în a-i da replica preşedintelui. Oricum este singurul lucru bun pe care probabil se pricepe să-l facă.

2 comentarii:

Marius spunea...

Liviu,
Exista doua posibilitati: ori sunt incompetenti ori chiar nu vreau sa faca nimic. Treaba cu incompetenta e probata. Actualul guvern a demonstrat-o. Mai ramane de verificat ipoteza a doua.

Liviu Jicman spunea...

Asa-i Marius,
Dar personal cred ca, in ceea ce o priveste pe doamna Andronescu, domnia sa a demonstrat deja in ultimul mandat 2000-2004 ca nu vrea sa faca nimic in sistem.