duminică, 10 mai 2009

Şansa primului Preşedinte liberal

Sâmbătă Crin Antonescu a intrat oficial în cursa pentru funcţia de Preşedinte al României. Şi odată cu el, şi liberalii au pornit în această competiţie.

Din punctul meu de vedere, miza principală, atât pentru noi, liberalii, dar şi pentru români, de a avea primul preşedinte liberal după 1989. Sunt convins de faptul că dl. Antonescu va fi, aşa cum afirmă, un preşedinte al tuturor cetăţenilor şi partidelor şi nu va face politică partizană dacă va accede în funcţia supremă în stat şi nu asta mi-aş dori. Totuşi, sunt la fel de convins că Antonescu este un liberal autentic, şi că avem nevoie, după o serie de preşesinţi comunişti sau incolori, de primul preşedinte cu viziune liberală.

După 1990, PNL este în 2009 cel mai aproape de câştigarea acestei competiţii, chiar dacă misiunea este una dificilă chiar şi acum. Totuşi, după Radu Câmpeanu în 1990 care s-a clasat pe locul 2, dar la mare distanţă de Ion Iliescu, respectiv Theodor Stolojan în 2000 care s-a clasat pe locul 3 la peste 10% de finală, astăzi, există cele mai mari şanse ca finala prezidenţială să fie jucată de un liberal. O şansă care trebuie tratată cu responsabilitate.

Un comentariu:

Anonim spunea...

mda ... se bucura de o anumita simpatie in randul populatiei urbane, dar sa luam in calcul faptul ca oamenii care sunt disciplinati in privinta mersului la vot nici nu au prea auzit de crin
daca pozitionarea si aparitiile lui crin in media vor fi ca si pana acum, campania electorala trebuie sa fie una de mobilizare a populatiei.