miercuri, 6 mai 2009

Împreună împotriva desfiinţării cotei unice!

Am gasit pe net, mai exact pe http://lilick-auftakt.blogspot.com/ (mulţumesc pentru sugestie), urmatoarea scrisoare referitor la o initiativă împortiva impozitului forfetar si a anulării cotei unice:
"Sunt unul dintre cei care au semnat petitia impotriva impozitului forfetar. De 2 saptamani incercam sa formam un grup de persoane (chiar si o asociatie) ca sa atacam in justitie ordonanta 34/2009:- Ai auzit de ordonanta 34 din aprilie 2009? Stii ca ordonanta asta ingroapa de fapt definitiv afacerile mici? Sau pe cele noi? Sau pe cele modeste? Inclusiv afacerea ta?- Stii ca asanarea evaziunii fiscale este doar un pretext? Stii ca de fapt impozitul forfetar este calculat intentionat ca sa loveasca doar firmele mici? Special ca sa inchizi?- Indiferent daca este la mijloc incompetenta crasa sau directive FMI sau protejarea firmelor medii pe care le apara PDL, stii ca pentru tine este tot una?- Pentru ca nu poti plati si mai ales nu vei putea plati in viitor un asemenea bir? Si va trebui sa renunti la firma ta si la visele tale si sa devii somer sau angajatul altora?- Esti constient ca aceasta taxa "forfecara" taie de fapt firmele mici? Inclusiv firma ta?- Si ca incalca grosolan articolele 41, 44, 45 si 46 din constitutia tarii care pentru ei este facultativa? Articole care protejeaza dreptul la libera initiativa si la o corecta impozitare?- Stii ca in intreaga Europa civilizata microintreprinderile sint protejata ca fiind baza economica a acelor tari? Cu atit mai mult in vremuri de criza?- Stii ca acest abuz a fost posibil deoarece nimeni nu te reprezinta in fata statului?- Ai inteles ca nu ai alta sansa decit sa te organizezi ca sa te poti opune?- Daca da, ajuta-ne sa fondam o asociatie a MICILOR INTREPRINZATORI ROMANI!- La nivel national, judetean si local! Sa ne opunem impreuna acestui nou tip de terorism de stat!Daca ai acces la internet ne gasesti la:http://aif.mieimipasa.ro (vizibil numai dupa ce te inregistrezi) sau la http://groups.yahoo.com/group/anti_impozit_forfetar/"
Aici găsiţi link-ul. Şi vă aşteptăm!

2 comentarii:

Lilick spunea...

Buna, Liviu! Ma bucur ca ai preluat si tu. E un grup de tineri care se lupta sa faca ceva. Sa ii ajutam si noi cum putem. :)

Liviu Jicman spunea...

Trebuie sa ajutam cumva pentru ca pana la urma este interesul nostru al tuturora. Au mai fost cateva initiative laudabile, imporatnt ar fi sa gasim o solutie de a le inchega pe toate laolalta ca sa le dam mai multa greutate si vizibilitate.
Si PNL va demara o campanie de strangere de semnaturi in aceste zile, in paralel cu dezbaterea motiunii in Parlament, dar probabil ca e nevoie de initiative si mai energice pentru a bloca aceasta initiativa aberanta mai ales in contextul dat.