duminică, 5 aprilie 2009

Update - Alegeri parlamentare în Republica Moldova

Rezultatele exacte după numărătoarea voturilor: http://www.alegeri.md/
Update: Surpriza unei victorii a opoziţiei, atât în opţiunile oamenilor dar mai ales în ceea ce priveşte numărătoarea voturilor, nu s-a produs. Estimarea de 45% pentru comunişti le va asigura majoritatea parlamentară dacă se confirmă... Şi probabil se va confirma.

Competiţia politică al cărei rezultat îl vom afla la sfărşitul zilei de astăzi în Republica Moldova nu este una bazată pe o dezbatere de politici publice, oferte electorale şi proiecte politice asumate, ci, odată în plus o luptă cenzură şi libertatea de expresie, între simulcaru de alegeri şi drumul spre o democraţie reală, între conservatorismul sovietic şi drumul spre integrarea europeană. Din păcate, cu şanse mici pentru opoziţia sinceră la comuniştii aflaţi la conducere, dar cu entuziasm şi speranţe pentru o viaţă mai bună.
Paradoxal, deşi în Republica Moldova puterea este una de tip autoritar, din punct de vedere instituţional, rolul Parlamentului este important prin desemnarea de către acesta a preşedintelui republicii, fapt de menţionat chiar dacă nu este o noutate a acetor alegeri.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Doamne.. oamenii astaia sunt mai pierduti decat noi :(
Uite un articol interesant pe tema asta: http://www.hotnews.ro/stiri-5551782-oamenii-uitati-europei.htm