luni, 23 martie 2009

Succes noi conduceri centrale a PNL!

Abia duminică dimineaţa, cu ceva întârziere faţă de orarul programat, s-a tras linie Congresului Extraordinar al PNL. A fost aleasă o conducere cu un mandat scurt, până în 2010 teoretic, dar foarte important, chiar decisiv pentru soarta PNL, dar şi pentru reprezentarea societăţii româneşti.

Personal îi felicit pe noi aleşi în conducerea PNL! De la noul Preşedinte al PNL Crin Antonescu, continuând cu prim-vicepreşedintele Ludovic Orban şi terminând cu fiecare dintre vicepreşedinţi şi membrii ai Biroului Politic Central, fiecare şi-au asumat, în echipă, un obiectiv dificil de atins, iar pentru acest curaj merită apreciere.

Ceea ce este însă poate şi mai important şi mai meritoriu, fapt pentru care vreau să îi felicit pe toţi PNL-iştii, este acela că PNL a demonstrat că este un partid responsabil, cu mecanisme instituţionale de asumare a răspunderii, pentru că, iată, este singurul partid important din România care după alegerile locale şi parlamentare a avut curajul să-şi facă bilanţul. Şi să aleagp în mod demiocratic o conducere. PSD şi PDL aşteaptă ca un păpuşar sau altul să decidă data alegerilor interne, atunci când acel păpuşar se va simţi sigur de victorie, când vor ştii că nu pot exista surprize. Deşi PDL este un partid cu comandă unică, iar PSD unul cu mai mulţi centrii de putere, niciunul dintre aceste două partide nu se grăbeşte să-şi facă analiza internă democratică...sau atât de democratică pe cât s-ar putea pricepe ei.

Niciun comentariu: