sâmbătă, 21 martie 2009

se putea şi altfel?

Sedinţe lungi şi voturi multe, activitate intensă la Congresul PNL, rezultatele se află la tv înainte ca ele să fie cunoscute de noi cei din sală, aşa că nu insist să vă prezint aceste date. Totusi, aruncând o privire pe net odată ajuns acasă, am găsit o postare precedentă primei zile de congres, pe care o găsesc extrem de pertinentă. Să fi fost altul rezultatul în aceste condiţii?

Lectură plăcută, găsiţi linkul aici.

2 comentarii:

Mirela Predan spunea...

Cu imaginea lui Fenechiu, Rusanu, Morega, Patriciu, Catarama si altii e clar un singur lucru: la viitoarele alegeri nu veti mai depasi pragul electoral. Atat. Eu sunt alegator PNL si va spun ca mi-e rusine ca am votat acest partid exact din cauza asta. Cum adica sa votezi un candidat tocmai pentru ca este sprijinit de acestia toti? Care cu DNA-ul in spate, care cu afacerile murdare? O fi fost Antonescu sarac si curat. Dar a fost pana la discursul de ieri din congres cand si-a recunoscut sprijinul pentru Patriciu si Catarama. Am banda inregistrata si ca jurnaist nu voi uita sa-i fac anticampanie ori de cate ori vor fi alegeri, fie si numai pentru aceste doua prostii spuse. Cat priveste Hasotti,, Melescanu, Nicolaescu si ceilalti si incoerenta lor, aici autorul articolului chiar are dreptate. Numai ca sunt atat de redusi ca intelect incat in loc sa ajute mai rau au incurcat. Nu amintesc decat recenta declaratie a lui Melescanu (pe care am catalogat-o ca iresponsabila) cum ca in cazul castigarii unui nou mandat in fruntea PNL, Tariceanu ar trebui sa se apropie de Basescu. Dar, intrebarea mea fireasca este: oare chiar isi mai dorea Tariceanu sa castige un nou mandat in fruntea PNL? Judecand dupa reactiile de ieri, inclusiv psihologic daca vreti (am fost acolo) nu cred acest lucru. Ca ziarist, il stiu cum arata cand e nervos. Or, aseara si ieri toata ziua numai trist din cauza asta nu mi s-a parut. Pentru el, eu cred ca-i mai bine asa. A scapat de orice responsabilitate, dar si de orice asimilare a imaginii sale cu mafia clasei politice din Romania. Pentru PNL va asigur ca o sa fie dezastru. Nu ma credeti, sa vedeti la europarlamentare scor!!!

Anonim spunea...

Nu cred nimerite 'sfaturile' date lui Tariceanu de autorul blogului Paralele/paralele.
In fond, sfaturile respective insemnau alinierea la discursul lui Basescu: sa cante prohodul PNL, sa admita ca n-a guvernat bine si sa arate disponibilitatea de a se alia cu cei care vor desfiintarea PNL.
Cat despre acuzatii ca Antonescu n-a obtinut primul loc in colegiul sau, in mod cert a obtinut voturile electoratului PNL (14% in Bucuresti). Nu cred ca PNL trebuie sa sustina opinia majoritatii populatiei (ceea ce ar insemna sa fie deopotriva socialist si pro Basescu). Si opiniile minoritare trebuie sa fie reprezentate de cineva.

Dar cel mai tare e ultimul punct, pe care l-as traduce prin: Nu ne intereseaza sa inlocuim un Presedinte pe care l-am suspendat pentru incalcarea Constitutiei, ci vrem doar sa guvernam, chiar si sub tutela acestuia.