marți, 3 martie 2009

ascultarea telefoanelor - amânată oare?

Aflăm că s-a luat decizia amânării, până la finele anului, a aplicării legii aberante de ascultare a telefoanelor, printr-o ordonanţă de urgenţă.

E un pas mic spre normalitate, deşi mă număr printre susţinătorii renunţării definitive a acestei prevederi abuzive, care totodată este ineficientă.
Demersul aşteptat şi necesar este să ne comportăm ca nişte parteneri egali în Uniune, iar dacă este vorba despre o reglementare care intrî în contradicţie cu voinţa românilor, aceasta să fie exprimată în forurile europene de reprezentanţii noştri în Parlamentul European, la Comisia Europeană ş.a.m.d.. Deocamdată această atitudine lipseşte sau este insuficient vizibilă.

Din comunicarea facută de reprezentanţii guvernamentali se naşte o nedumerire, cu suspiciune de preocupări de campanie electorală pe bani publici, iată despre ce este vorba:

În comunicatul ministerului iniţiator al ordonanţei
se spune:

“De asemenea, este prevăzută şi elaborarea unui plan operaţional astfel încât să fie asigurate toate premisele aplicării acestei legi în cele mai bune condiţii şi fără a avea efecte negative asupra activităţilor desfăşurate la nivelul instituţiilor publice cu competenţe în domeniu, operatorilor economici şi opiniei publice”

Mă uit la sintagma din final, şi constat cu mirare că autorităţile române nu se referă la interesul cetăţeanului, cum să facem să urmăm voinşa acestuia, ci cum să facem ca această măsură stupidă să fie acceptată „fără efecte negative” la nivelul „opiniei publice”. Ce o însemna asta? Amânăm până după prezidenţiale, sau până se liniştesc protestatarii sau cum?

Niciun comentariu: