marți, 17 februarie 2009

Sterling sau nu...

Voi prelua din blogosfera un subiect deja prezentat, dar prea important, si prea manipulat mediatic ca sa nu simt nevoia sa fac referire la el: Afacerea Sterling.
Şi pentru că nu deţin date sau informaţii privilegiate, afară de cele din surse publice, cel mai grăitor mi s-a părut să vă recomand spre lectură două linkuri, respectiv postarea lui Dan Andronic de pe blogul său pe această temă, şi respectiv una din postările Dianei Tuşa, cu documentaţie din comisia de industrii a Camerei Deputaţilor.
Pe scurt, miza este eliminarea creşterii (şi nu a scăderii) redevenţelor miniere stabilite de ordonanţa fostului guvern.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna,as dori sa va fac o recomandare,ar trebuii sa-l excludeti sau sa-l trageti pe linia moarta pe domnul Tariceanu(chiar daca este un sponsor relativ bun pentru partid),deoarece datorita dinsului aveti cel putin 100.000 de potentiali votanti mai putin(numarul fiind reprezentat de cei loviti direct de faimoasa ordonata de guvern-modificarea taxei auto,familiile lor,preietenii,vecini-cercul se mai poate marii),pina se va uita,pina se va cicatriza aceasta rana psiho-financiara va mai trece multa apa pe Dunare.Cu respect George Mocanu-fost simpatizant PNL

Liviu Jicman spunea...

@ anonim
Cred că premierul Tăriceanu a găsit o soluţie pentru cea mai importantă ramură de industrie din România, cea în domeniul auto. Atunci când spun cea mai importantă nu mă refer strict la fabricaţii de autoturisme, ci la toate celelalte domenii legate de această activitate. Isteria mediatică iscată de introducerea taxei auto, isterie fără nicio raţiune social-economică, s-a dovedit ulterior a fi o aberaţie recunoscută inclusiv de cei care au susţinut-o, acum când vedem cum se închide fabrica de la Argeş. Iar şomajul generat de falimentul industriei autohtone este mult mai grav decât efortul suportat de posesorii de autoturisme. Vreau să precizez că înţeleg nemulţumirea oamenilor, pentru că eu însumi am aşteptat anularea taxei şi am avut neplăceri pe această temă, însă trebuie să recunosc că măsura respectivă a fost una corectă.