duminică, 15 februarie 2009

Rezultatele votului pentru primarul Clujului... în aşteptare

Mai puţin de 30% dintre clujeni au votat pentru viitorul primar al Clujului. Mai exact 29,94% faţă de 42% anul trecut la alegerile pentru acelaşi fotoliu, potrivit Mediafax.

Deci lipsa de mediatizare, lipsa de interes politic şi nepăsarea presei faţă de acest subiect au dat rezultatul scontat. Astăzi am avut transmisii în direct din diverse comune cu câteva sute de locuitori, relatări amănunţite despre alegeri despre alte localităţi, mai puţin Clujul.

Mai mult decât atât, aflu că turul doi, dacă acesta va exista, va fi la o săptămână distanţă, şi nu la 2 săptămâni cum era cutuma alegerilor locale de până acum. Probabil tot de dragul de a depăşi acest subiect neplăcut, respectiv alegerile, cu cât mai puţină gălăgie inutilă....

Având în vedere că toate urnele s-au închis (nicio secţie nu şi-a prelungit programul), nu ne rămâne decât să aflîm dacă vom avea o finală între Sorin Apostu (PDL) şi Marius Nicoară (PNL), sau lucrurile s-au tranşat din primul tur.... Asta pentru că oricum celelalte partide au făcut blat prin neparticipare sau participare de formă.

Update: Rezultate neoficiale: PDL anunţă că ar fi obţinut 60%, PNL peste 20%, mai exact 23%, PSD 7%

Niciun comentariu: