miercuri, 25 februarie 2009

O veste buna!

Pe parcursul anului trecut au fost mai multe incercari ratate, amanari si chiar scandului legate de organizarea alegerilor la Federaţia Română de Tenis şi de alegerea noii conduceri şi a noului preşedinte.

Am scăpat din vedere data la care era re-programată, într-un final, Adunarea Generală de alegeri a FRT, aşa că am aflat abia acum rezultatul: Ruxandra Dragomir este noul Preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

De ce o veste bună? Nu cunosc organizarea tenisului românesc, ci doar rareori urmăresc acest sport ca spectator sau sunt jucător amator în timpul liber. Aşa că probabil nu sunt în măsură să fac o analiză de fond, însă succesul Ruxandrei Dragomir îmi dă o mare speranţă pentru dezvoltarea acestui sport în România. Pentru că părea o competiţie în care nu a pornit ca favorită, pentru că a avut competitori direcţi fie susţinuţi de personalităţi de renume, dar şi cu mare greutate economică, precum Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, iar Ruxandra Dragomir s-a bazat pe forţele proprii şi susţinerea celor pe care va trebui să-i reprezinte. Pentru că a fost în competiţie (anul trecut, din câte înţeleg, unii competitori s-au retras pe parcurs) directă cu cei care gestionau la momentul de faţă Federaţia şi, prin urmare, practic organizau aceste alegeri. Pentru că, atât cât am văzut eu ca un spectator obişnuit în puţinele ştiri sportive pe această temă, anul trecut candidatura Ruxandrei Dragomir era mereu a treia menţionată şi cel mai fugitiv.

Dar tot ca un spectator obişnuit am văzut că Ruxandra Dragomir avea un program serios pe care nu-l folosea doar ca fundal, ci încerca să-l susţină, prin campania desfăşurată. Am văzut că a desfăşurat o campanie modernă, transparentă, că până şi eu, ca om neimplicat, am putut accesa site-ul unde îşi prezenta programul. Am vazut că a demonstrat că nu doar girul "mai marilor", relaţiile personale, jocurile de culise sau intersele de gaşcă contează, ci un program, o viziunea şi o prezentare modernă şi curajoasă.

Pentru prima dată, o femeie este Preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Sper ca acesta să fie doar începutul unui mandat performant. Şi astfel de modele de succes să se repete!
Aşteptăm şi alte veşti bune!

Niciun comentariu: