sâmbătă, 7 februarie 2009

Ministrul Sănătăţii a greşit cadoul

Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a oferit rectorilor universităţilor de medicină cadouri simbolice, promoţionale ale firmei Ferrari, facând astfel referire la in fosta sa calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Forza Rossa S.R.L.

Într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pe care-l puteţi găsi aici, aflăm că dl. ministru declară că acesta este un protest făţă de catalogarea pe care a primit-o drept "ministrul Ferrari". Trecând peste faptul că pagina oficială a Ministerului Sănătăţii găzduieşte astfel pe bani publici polemicile personale ale domnului Ion Bazac, fără vreo legătură cu problemele care ţin de sistemul sanitar, îmi permit să fac o observaţie, şi poate o sugestie domnului ministru.

Domnia sa a uitat, atunci când a ales cadourile respective, faptul că alta este situaţia mult mai gravă, de incompatibilitate în care se află, si anume firma la care este acţionar împreună cu membrii familiei, şi prin care furnizează aparatură spitalelor şi altor unităţi din domeniul pe care al trebui să-l gestioneze imparţial. Aflaţi detalii complete aici.
Astfel. îngrijorarea mea de cetăţean nu este că domnul Bazac a fost furnizorul pe piaţă românească a luxoasei firme Ferrari, ci cum a avut domnia sa banii să intre într-o astfel de afacere, după un mandat anterior de secretar de stat în acelaşi minister al sănătăţii. Poate vom afla, poate nu, oricum o declaraţie de avere la finele mandatlui anterior de secretar de stat nu am putut găsi.

În acest context, cred că un cadou mai inspirat din partea domnului Bazac ar fi fost un suport de perfuzii, chiar de la firma pe care o deţine împreună cu familia. Astfel, sugestia faţă de şefii din sănătate ar fi fost mult mai clară: Pe aici se vor scurge în continuare banii din sănătate!

Niciun comentariu: