miercuri, 4 februarie 2009

competiţie internă pentru Parlamentul European?

În contextul profilării Congresului PNL pe fondul aşteptării şi a unei nominalizări pentru competiţia prezidenţială din partea PNL, a apărut propunerea unei competiţii interne, pe modelul alegerilor preliminarii din S.U.A., pentru funcţia de candidat prezidenţial şi poate şi de preşedinte al partidului.
Astăzi lansez o provocare, în paralel cu şedinţa tensionată probabil a Delegaţiei Permanente a PNL, for care va convoca cel mai probabil un congres:

De ce nu alegeri interne in sistem preliminar pentru desemnarea candidaţilor la Parlamentul European? Iată şi câteva argumente în acest sens:
1. Cred că astfel competiţia va fi una mult mai deschisă şi nu limitată la unul sau altul din curentele de opinie, ci concentrată pe personalitatea doritorilor şi promovarea lor ca lideri politici
2. Calendaristic vorbind, ar fi mult mai natural să începem cu acest pas, având în vedere că alegerile europene sunt în iunie, şi ne-am potrivi şi cu campania desfăsurată în prezent de Graham Watson la nivel european.
3. Competiţia va fi nu doar una de faţadă, de imagine, ci una reală şi non-conflictulă, care nu ar risca să polarizeze axcesiv partidul.

Un comentariu:

edi spunea...

Ar fi interesant, prin asta am reusi sa ne promovam candidatii, in plus o mediatizare care ar arata tarii ca avem specialisti , liberali merita sa ii reprezinte