joi, 26 februarie 2009

Despre TNL: Ascult păreri şi răspund la întrebări

În acest week-end voi face o vizită colegilor din TNL Bacău, care vor fi gazdele unor şedinţe importante ale tinerilor liberali din forurile naţionale de conducere, respectiv şedinţa Biroului Permanent TNL şi ulterior a Delegaţiei Permanente TNL, structură care reuneşte reprezentanţii tuturor filialelor.
M-am hotărît să fiu de faţă la acest eveniment, pentru că va reprezenta şi prima discuţie oficială pe tema alegerilor interne la nivel naţional în TNL, chiar dacă neoficial poate că discuţii pe această temă au început demult, sau cum recomandă specialiştii, chiar din prima zi după trecutele alegeri.

Este poate mai puţin important cine va fi la conducerea organizaţiei în viitor, cine va câştiga alegerile interne, şi cu siguranţă este de mai puţin interes pentru publicul larg, însă ocazia întrunirii forului suprem de conducere este una esenţială pentru o organizaţie, pentru că atunci se găsesc instrumentele dezvoltării organizaţiei - regulile jocului, dar şi obiectivele., fie că este vorba de o structură de tineret, de un partid ş.a.m.d.

În acest context, vă propun un exerciţiu interactiv, vă cer ajutorul să discutăm şi să conturăm împreună câteva răspunsuri la întrebări-cheie pentru o organizaţie. Invit să răspundă la această provocare pe aceia dintre dumneavoastră care nu sunteţi implicaţi în TNL - voi fi fericit dacă vă înscrieţi în acest dialog - , dar şi pe colegii mei, pe oricare dintre tinerii liberali care vor să intre într-o dezbatere pe această temă. Se acceptă nu doar răspunsuri la întrebările mele, dar şi orice comentariu relevant pe tema propusă, inclusiv întrebări dacă aveţi la care voi încerca să răspund.

În continuare, iată întrebările:

1. Care sunt aşteptările dumneavoastră de la o organizaţie de tineret a unui partid politic, în cazul nostru de la Tineretul Naţional Liberal? E mai bine ca o astfel de structură să fie cât mai independentă de partidul-mamă sau să fie cât mai integrată astfel încât să faciliteze accesul ulterior al membrilor săi în partidul mare?
2. În ce măsură reuşesc organizaţiile de tineret politice din România să se adreseze publicului ţintă? Ce ar trebui să facem mai bine în acest sens?
3. Credeţi că în formula de organizare actuală au aceste structuri capacitatea să pregătească şi să lanseze tineri cu şanse în competiţie şi confruntare directă cu liderii politici consacraţi? Ce mecanisme ar putea exista pentru o mai bună performanţă în acest sens? Ce lipseşte?

Niciun comentariu: