sâmbătă, 14 februarie 2009

Alegeri pentru Primaria Cluj

Astazi, 15 februarie, au loc alegeri pentru funcţia vacantată de primar al municipiului Cluj-Napoca, dupa demisia lui Emil Boc pentru fotoliul de prim-ministru.

Dumneavoastră aţi auzit ceva în presa audiovizuală centrală pe această temă? Vreo mini-campanie, vreo dezbatere, vreun interes pentru una din cele mai mari (şi cânva cele mai disputate) primări din România? Probabil că atmosfera în Cluj a fost una mai animată, însă impresia este că nu s-a dorit să ne amintim prea mulţi că sunt alegeri în Cluj.

Poate pentru că nu se doreşte o prezenţă masivă a electoratului? O fi mai bine să voteze doar activiştii de partid....
Sau poate pentru că în Cluj alianţele locale nu ar da prea bine în ochii electoratului din celelalte judeţe? Poate că e mai bine să nu ştim de forfait-ul de drept al UDMR, care nu a nominalizat niciun candidat ci s-a limitat probabil la un schimb reciproc avantajos pe posturi cu partidul care controleayă actualemnte primăria. Sau poate e mai bine să nu ştim de lipsa de interes a PSD-ului, singurul subiect care a răzbit în presă dinspre social-democraţi fiind urcarea pe scena a lui Marian Vanghelie la un miting electoral în Cluj, nimic despre candidatul lor din nou....
Sau poate că pur şi simplu mulţi clujeni care s-ar fi implicat în campanie aşteaptă să fie chemaţi în Bucureşti la ordinele fostului primar, dacă nu s-a întâmplat asta deja.

În acest context, mă bucur că PNL a făcut o nominalizare puternică şi onestă faţă de electorat, în persoana lui Marius Nicoară.
Sunt sigur că alegerea clujenilor va fi cea mai bună, indiferent care va fi aceasta, pentru interesele lor, pentru a diminua efectele crizei economice, pentru a relansa economia locală lovită ce criza imobiliară şi pentru a se simţi bine reprezentaţi.

Un comentariu:

Narcis Afrasinei spunea...

http://www.romanialibera.ro/a146269/clujul-isi-alege-noul-primar.html