sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Grigore Vieru

Vestea tragica a accidentului suferit de poetul Grigore Vieru ne ingrijoreaza si ne duce cu gandul la posibilitatea nefericita, care sper sa nu se intample, de a incepe anul 2009 cu pierderea unei importante valori culturale, asa cum s-a intamplat prea des in anul ce tocmai s-a incheiat.

Nu vreau sa imit stilul senzational/comercial al unor facatori de presa care incearca sa transforme tragedii umane in subiecte de senzatie, insa n-am putut sa nu remarc din anuntul accidentului ca - din cate am inteles - singura victima a accidentului de masina a fost poetul, ceilalti implicati scapand teferi si fara sa necesite chiar spitalizare. Din pacate, modul in care este guvernata societatea de dincolo de Prut ne face ca increderea in autoritati sa fie puternic diminuata, si implicit concluziile intr-o astfel de situatie sa ramana incerte.

Din pacate, ca de obicei ne amintim de astfel de personalitati mai ales in momente tragice:

2 comentarii:

Cristi spunea...

Sa Se Odihneasca In Pace , am urmarit cu interes evolutia stirilor despre accident, la posturile TV, si din Moldova, si din Romania, din nefericire s-a sfarsit tragic, urata soarta, mai avea 1 luna si implinea 74 de ani. Poate acum sa apreciem mai mult poeziile lui si ce a lasat mostenire literaturii romanesti, chiar daca era nascut in Basarabia.

Liviu Jicman spunea...

Intr-adevar, eu as zice cu atat mai mult cu cat era nascut in Basarabia. Artistii basarabeni, fie ca-s scriitori, poeti, actori sau cantareti cred ca sunt cu atat mai mult de admirat pentru performantele lor in limba romana, avand in vedere regimul prohibit al acestei limbi acolo timp de atatia ani.