joi, 15 ianuarie 2009

parcarea interzisa permisa de numarul de inmatriculare

Am vazut ieri la televizor imagini care surprindeau masina Elenei Basescu parcata incorect.

Pentru toti soferii bucuresteni dezastrul din traficul capitalei este un lucru cunoscut. Cand treci de blocajele din trafic si ajungi la destinatie in sfarsit, esti pus in situatia ca nu ai unde lasa masina. Asa ca nu voi face eu pe lupul moralist si voi recunoaste, autodenuntandu-ma astfel, ca mi se intampla adeseori sa fac usoare abateri de la regulile rutiere, pentru ca sunt nevoit sa fac asta. Avand in vedere ca administratia ignora complet interesele soferilor si nu considera ca are vreo obligatie, tot astfel este aberant ca statul sa aiba pretentia ca cetatenii sa respecte regulile pe care el insusi nu le respecta.

Deci nu o acuz pe Elena Basescu pentru ca a parcat gresit, sau ca modul in care a facut-o (asa cum vedem in imagini) nu este doar o parcare interzisa, ci chiar o parcare "batataor la ochi" de interzisa.
http://www.realitatea.net/elena-basescu-si-a-parcat-masina-intr-o-zona-interzisa_437331.html
Ceea ce este insa foarte ingrijorator este urmatoarea concluzie pe care am tras-o tocmai dinn modul ostentativ in care vedem asezat respectivul autoturism. Ceea ce eu cred ca s-a intamplat si este adevaratul subiect de discutie, nu este ca Elena Basescu a parcat pe un loc de parcare interzisa, asa cum mii de bucuresteni sunt nevoiti sa faca zilnic, spetrand sa nu se trezeasca amendati, blocati sau cu masina ridicata, ci faptul ca - repet, este o impresie personala - Elena Basescu s-a bazat tocmai pe faptul ca eventualii oameni ai legii vor recunoaste imediat cui apartine masina si nu vor cuteza sa ia vreo masura. Si se pare ca nu-i prima data. Iata alt exemplu, tot din presa:
http://www.cancan.ro/2008-12-19/Parcare-cu-succesuri-in-mijlocul-drumului.html

In alta ordine de idei, se pare ca dl Basescu n-a reusit sa o convinga si pe fiica sa care face politica sa foloseasca in timpul liber masini de productie autohtona :D

Niciun comentariu: