sâmbătă, 31 ianuarie 2009

jocuri ... politice de weekend

România intră încet, dar apăsat, în criza economică, iar soluţiile oferite de politicienii administratori ai banului public lipsesc. Este suficient sa urmărim oricare jurnal de ştiri despre concepţia bugetului, este suficent să ascultăm pe oricare dintre guvernaţii actuali, ca să vedem că întreaga agitaţie pentru definitivarea bugetului nu urmăreşte o strategie, ci doar cum să acopere găurile din haina proprie. Aflăm despre probleme contabiliceşti, precum ce economisiri se vor face, dar nu aflăm despre soluţii prin care guvernul să ajute sau măcar să nu îngroape definitiv mediul privat aflat în mare dificultate. De acord cu editorialul pe tema asta scris de Sorin Roşca Stănescu.

Dar cum să se întâmple aşa ceva, cînd strategii partidelor sunt ocupaţi cu ... proiecţii de viitor. O fi sau nu Oprescu, o fi sau nu Băsescu? Iată că avem şi un
sondaj pe tema asta. Prea dese vin sondajele astea, mie aşa mi se pare. Avem o clasă politică ai cărei lideri se schimbă foarte greu, şi asta poate şi pentru că, deşi populaţia nu îi mai vrea pe cei care au fost, lunar sunt livraţi în top aceleşi personaje, astfel încât principiul "votului util" să elimine şansele unor lideri proaspeţi.

PS: Nu pierdeţi în rubrica "de dreapta", o nouă definiţie semnată Petre Ţuţea, săptămâna asta, despre americani.

2 comentarii:

Narcis Afrasinei spunea...

Sa nu uitam care a fost obiectivul PD-L inainte de a intra la putere... "Castigam ca sa poate Base' lua presedintia in toamna again"... Ce te mai miri? Sau... credeai ca-l vezi pe Liga in continuare pe strazile alea impartind "bunastare"?

Liviu Jicman spunea...

Eu asa credeam, ma temeam sa nu ma calce cu biroul parlamentar mobil. Insa vad ca-i tare ocupat nici pe blog nu ne-a mai scris din 25 noiembrie:
http://danutliga.blogspot.com/
mMnceste pentru noi cred...