duminică, 25 ianuarie 2009

Copos, rapidiştii şi statul poliţienesc

Nemulţumirea suporterilor rapidişti faţă de patronat a ajuns in ultima perioadă la cote maxime. Pe lângă manifestaţia care a avut loc sâmbătă şi care a fost reflectată în presă, aşa cum ştim, tensiunea durează de mai demult. Acum o săptămână treceam pe sub podul Grant şi am văzut sloganurile anti - George Copos căţărate în diverse locuri. Din păcate, obişnuim să ne oprim doar asupra senzaţionalului, doar asupra manifestărilor - violente sau nu, şi nu să găsim cauza acestor situaţii.
Nu cred că vom găsi adevărata cauză în criza economică, aşa cum nu cred că o vom găsi şici în înflăcărarea excesivă a suporterilor.
Atunci când este vorba despre măsuri de siguranţă, despre interdicţii, ba chiar atunci când vorbim despre DNA aflăm că fotbalul este de interes public. Cum altfel am putea vorbi despre corupţie în vestitul caz "valiza"?
Atunci, dacă este aşa, de ce totala lipsă de transparenţă în ceea ce înseamnă procesul decizional în interiorul acetor cluburi, în deciziile luate de acţionari, în contracte? Dumneavoastră aveţi idee de exemplu despre situaţia reală a acţionariatului de la Rapid? De ce nu există legi care să oblige la transparenţă? Şi de ce intervin autorităţile doar atunci cînd au ocaziat să facă interogatorii de senzaţie, şi nu şi atunci cînd ar trebui să medieze şi să asigure transparenţa?

Niciun comentariu: