marți, 4 noiembrie 2008

alegerile din SUA

Am primit o provocare pe tema alegerilor din SUA de la http://www.paralele-paralele.com/.
Iata si raspunsurile mele:
Cred ca alegerile din S.U.A. si discursul politic in general de acolo are o influenta asupra trendului mondial al politicii, dar si al politiciilor. Nu cred ca din punct de vedere politic va exista o influenta asupra rezultatelor alegerilor din Romania care se apropie, insa influentele vor exista pe termen mediu. Cred de asemenea ca din punct de vedere economic, influentele imediat nu vor fi semnificative in relatia SUA cu Romania, in contextul in care oricum economia americana nu trece printr-un moemnt de expansiune, dimpotriva.
Chiar daca e foarte posibil sa nu ies castigator in raport cu rezultatele de maine, eu aleg candidatura republicanilor, in primul rand din perspectiva optiunii mele ferme pentru dreapta.In plus, in circumstantele economiei americane, cred ca mai degraba o guvernare de dreapta poate echilibra situatia.In fine, cred ca tandemul republican este unul echilibrat, chiar daca in mod evident la nivel de imagine Obama este peste candidatul republica, iar contextul nu l-a ajutat deloc pe acesta din urma.

3 comentarii:

Anonim spunea...

buna ziua,

va propun un schimb de linkuri cu blogul ministrului secretar de stat (si candidat pnl olt pt senat), dl prof. dr carol emil kovacs:

http://www.carolkovacs.ro

multumesc!

Liviu Jicman spunea...

De acord

yoda blog spunea...

dar nu se stie ca Romania intotdeauna merge pe dos fata de restul lumii. cat priveste "trandul mondial" sunt rezervat. Nu cred ca SUA mai pot influenta atat de mult asa cum s-a intamplat pana acum.