vineri, 5 septembrie 2008

criza fotbalului vine de la compromiterea conducatorilor

Tensiunea declansata la Timisoara de decizia de penalizare a echipei de fotbal si conflictele aparute intre suporteri si fortele de ordine la manifestarile de protest generate de aceasta decizia arata situatia de criza absoluta in care a ajuns din punct de vedere institutional fotbalul romanesc.

Condus de oameni preocupati exclusiv de imbogatirea personala de pe urma fotbalului, actuala stare mi se pare de netolerat, iar solutia este o schimbare totala de management.

Nu vreau sa vorbesc despre ratiunea sportiva sau juridica a acestei situatii, nici nu vreau sa intru in detalii despre nuante de culoare pe tricoul de joc, bineinteles ca propietarul unui brand are dreptul sa-si revendice aceasta proprietate. Insa ceea ce este clar este ca dubla masura, duplicitatea deciziilor date de federatia de fotbal si de instantele romanesti din fotbal, targuiala, compromisul de la regula si intelegerile pe ascuns au dus la starea de fapt actuala, in care fiecare parte isi revendica dreptatea ei, in baza deciziilor contradictorii date de forurile interne.

Solutia este una singura: nu schimbarea de culoare a tricourilor jucatorilor din violet in alb sau negru ci schimbarea coloraturii conducatorilor din fotbal, de la federatie si liga, actualmente echipati din cap pana in picioare in costume impecabile pe dinafara dar plini de pete pe dinauntru.

2 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Liviu Jicman spunea...

Pentru cei care nu inteleg daca aceasta postare are sau nu vreo legatura cu subiectul articolului, va anunt eu: chiar nu are, iar ziarul Obiectiv nu este un ziar din Timisoara, asa cum am putea presupune.