vineri, 15 august 2008

Votam pentru anchetarea lui Adrian Nastase - NU votam PSD

Deputatii care au votat impotriva inceperii urmarii penale a lui Adrian Nastase si Miron Mitrea - reprezentanti ai PSD si nu numai - au reusit sa arunce o noua galeata de noroi peste imaginea Parlamentului nostru cu doar 2 -3 luni inainte de alegerile parlamentare.

Sunt de acord cu principiul imunitatii parlamentare sau a protejarii demintarilor de presiuni/procese politice, insa in cazul de fata, avand in vedere circumstantele cazului, concluzia mea este foarte simpla: un dosar despre care auzim de cativa ani este blocat prin vointa neargumentata a unor parlamentari chiar inaintea alegerilor. Adrian Nastase si Miron Mitrea aveau ocazia sa-si reinnoiasca oricum scutul imunitatii odata cu obtinerea votului de la cetateni - cu reconfirmarea ca parlamentari, iar sansele ca procesul sa fi ajuns la final pana in noiembrie erau foarte mici in conditiile complexitatii dosarului.

Adrian Nastase, revenit odata cu localele la fraiele informale ale PSD, s-a folosit de votul membrilor PSD pusi de el pe lista in 2004 pentru a scapa de bratul justitiei. Ce conteaza ca oamenii vor fi scarbiti sa mai vina la vot ca sa voteze niste parlamentari banuiti de coruptie si care se protejeaza intre ei? Ce conteaza ca trage partidul in jops dupa el? Singurul lucru care a contat pentru Adrian Nastase, dar si pentru fiecare parlamentar care a votat impotriva, a fost protectia personala. Ceea ce nu ma poate impiedica sa ma gandesc ca lui Adrian Nastase ii este cu adevarat frica. Nu frica de procurorii pro-basescieni, ci inclusiv de judecatori si de Justitia din Romania. Si ca se stie vinovat.

PDL a cerut deja demisia lui Adrian Nastase. Gestul pare unul corect, insa este clar ca lumina zilei ca nu va avea niciun rezultat concret si va ramane un gest (legitim) de imagine, pentru ca Adrian Nastase care a facut totul pentru a se feri de justitie, nu va renunta la privilegii de buna voie, dupa ce a strans in usa electorala mana colegiilor de partid pentru a obtine acest NUP politic.

Asa ca eu nu ii cer demisia lui Adrian Nastase. In anul 2005 i-am cerut retragerea din viata politica, pentru ca a sa cariera politica era terminata. Insa pe Nastase il interesa fuga de justitie si protejarea averii personale, nu politica - asta e doar scuza lui. Singurul lucru concret pe care il putem face este sa votam noi toti - alegatorii - pentru renuntarea la imunitatea lui Adrian Nastase in noiembrie. Din cauza sistemului, solutia este sa votam NU la Adrian Nastase, dar si NU pentru toti reprezentatntii PSD, astfel ca Nastase sa ramana in afara parlamentului indiferent de redistriburi si intelegeri politice.

Niciun comentariu: