marți, 22 iulie 2008

Basescu da o sansa dreptului de proprietate

Prin retransmiterea catre Parlament a legii de modificare a actualei Legi nr. 10/2001, Presedintele Traian Basescu face un gest salutar pentru statul de drept pe care incercam cu greu sa-l cladim in Romania, dar si pentru respectarea legii fundamentale, a Constitutiei care, cel putin pe hartie, garanteaza proprietatea privata.

Dupa o initiativa legislativa trecuta prin Parlament intr-o cardasie rusinoasa - cardasie intre cei care vor sa obtina voturile chiriasilor si a celor care ei insisi sunt beneficiari, pentru ca au avut ocazia sa-si cumpere pe preturi de nimic dupa 1990 locuinte confiscate de comunisti, direct de la Protocolul de Stat - legea adoptata este din fericire trimisa spre rexaminare catre Parlament de catre Presedintie, printr-o decizie corecta, legala si morala al lui Traian Basescu.

Personal nu-mi ramane decat sa sper ca, dupa acest semnal politic, in forul legislativ nu vor mai fi doar cativa liberali care sa se opuna acestui act normativ, si ca acestora li se vor adauga parlamentari responsabili si din alte formatiuni. Cand vorbesc despre parlamentari responsabili, ma gandesc la responsabilitatea nu doar fata de cei ale caror bunuri au fost ilegal confiscate si care nici astazi n-au primit o dreapta compensare, ci la ceea ce ar pierde Romania in general daca o astfel de lege stramba ar intra in vigoare, la 20 de ani dupa comunism si la mai bine de un an de membership in U.E., de la investitori si pana la onorabilitate in forurile internationale.

Niciun comentariu: