marți, 24 iunie 2008

Starea vremii ne ameninta starea sanatatii

Au venit si primele zile de canicula din acest an in Bucuresti. A fost o noua ocazie sa constatam ca infrastructura capitalei nu mai face fata in raport cu populatia. De data aceasta, a cedat reteaua de electricitate.

Pe langa asta insa, ceea ce in zilele toride simtim probabil cu totii mult mai pregnant este ca Bucurestiul se sufoca. Lipsa spatiilor verzi, poluarea foarte puternica, aglomeratia si blocajele din trafic, iata cateva motive care fac din capitala un loc din ce in ce mai greu de locuit in plina vara.

In aceste conditii, vad cum in multe din cartierele bucurestene se renunta si la ultimele firicele de iarba, iar ultimul petic de pamant este acoperit de covoare de ciment, operatiune care probabil ar trebui sa-mi atraga si admiratia fata de harnicia administratiei.

Rasfoind presa si incercand sa uit de caldura, am gasit un titlu inspaimantator, in ziarul Ziua:
"Moartea vine de la Bucuresti".

Citim acolo ca exportul de poluare al capitalei este o povara grea pentru zonele invecinate si chiar pntru Delta Dunarii, iar pe de alta parte, aflam ca in proiectele care deocamdata nu se fac in niciun fel simtite, se invart sume colosale.
http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-06-24&id=239251
Oare vom incerca in continuare sa vedem cat de rezistenti suntem sau ne vom acorda o sansa de supravietuire?

Niciun comentariu: